Semua Artikel


Barong Ider Bumi Kemiren, Balik Nyang Kawitane

Selasa, 26 Mei 2020 07:18 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Tepak ana pageblug digi, uwong-uwong hing ulih nggawe kumpulan. Sasate kabeh acara wisata mandheg. Taping upacara Ider Bumi ring Kemiren magih digelar, merga upacara iki wit perkawite acara bersih desa kanggo ngilangi pageblug aju didadekaken tontona...


Sembayang Ied Nana Ancak-ancakan ring Rogojampi

Senin, 25 Mei 2020 09:13 WIB (Laporan)
- Moh. Syaiful

Ajakane pemerintah kanggo ngelakoni Ulan Puwasa lan Lebaran tahun iki nganggo PSBB (Pembatasan Sosial Berskala Besar) ring dhaerah-dhaerah sak Banyuwangi nyatane dilakoni temenan ambi warga masyarakat. Masyarakat magih ngelakoni kegiyatan ring ula...


Cerita Cendhek Sindhet Wangsul

Minggu, 24 Mei 2020 07:43 WIB (Sastra)
- Hasan Sentot

Wayah soren serngenge lingsir ring bucu kulon. Werna abang kuning mberanang, semburat kaya arep ngabari kadhung iki wis arep bengi. Man Surip wis ngelebokaken rajakayane nyang kandhang, sak uwise diedusi ring Banyu Mengarang. Suket garing ring n...


Opak Gulung, Jajan Lebaran

Sabtu, 23 Mei 2020 09:52 WIB (Kuliner)
- Moh. Syaiful

Opak gulung ring Banyuwangi iki bengen anane mung ana ning wayah lebaran Syawalan. Merga jaman bengen jaman susah, jaman perih bisane olah jajan mung setahun sepisan kadhung wayah lebarane arep teka. Naming jaman saiki jajan opak gulung wis ana ring ...


Damar84 Milu Ngelungaken Bantuwan Merga Pageblug

Jumat, 22 Mei 2020 06:52 WIB (Laporan)
- Hani Z. Noor

Pandemi pageblug Korona iki sing bisa dikira-kira sampek kapan mandhege, aju Pembatasan Sosial Berskala Besar (PSBB) uga wis nggarahi susah uripe uwong-uwong para boro arian. "Kahanan iki wis nggarahi susah ekonomine uwong-uwong, kelebu pisan...


Produksi Jajan Mudhun Seru ring Mangsa Covid-19

Kamis, 21 Mei 2020 11:24 WIB (Laporan)
- Moh. Syaiful

Usaha jajanan hang kelebu UMKM (Usaha Mikro, Kecil dan Menengah) ring desa Lemahbangdewo taun iki sing padha ambi tahun-tahun sakdurunge. Anane pandemi Covid-19 taun iki usaha jajanan umahan hang wis sakat bengen dilakoni masyarakat desa Mabang iki p...


Ikawangi Pusat Jakarta Mbantu Wargane Terdampak Korona

Rabu, 20 Mei 2020 08:11 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Kerenteg milu ngerasakaken abote nyangga urip dulur sak perantauan sak dawane ana pageblug Korona, Ikawangi Pusat Jakarta mbagi 300 paket sembako kanggo wargane hang ana ring Jakarta, Bogor, Depok, Bekasi, Tangerang, lan Cilegon. Sakat dina Selasa s...


Basa Arab ring Basa Using

Selasa, 19 Mei 2020 09:16 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Wis hing ngagetaken gok basa Arab dadi salah siji donor ucap-ucap hang akeh disilih ring basa Using. Mergane paran? Sak liyane akeh dienggo ring sak ubenge tata cara ibadah sedina-dina wong Islam, aksara arab ya disilih ring basa Jawa kuna bengen, ar...