Semua Artikel


Banyuwangi Festival Wis Wayahe Metu Teka Pendhapa

Jumat, 03 Januari 2020 07:32 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Rektor Universitas 17 Agustus 1945 (Untag) Banyuwangi, Andang Subahariyanto ngakoni kadhung Pemerintah Kabupaten Banyuwangi digawa Bupati Abdullah Azwar Anas, wis katon asile teka sektor pariwisata. Kebukti akeh pelancong njerone Indonesia lan manca ...


Gallery Kawitan, Pusere Lukisan Perupa Banyuwangi

Rabu, 01 Januari 2020 19:04 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Perupa utawa pelukis Banyuwangi, marek iki sing perlu adoh-adoh ngunjali karyane diedol nyang Ubud, Bali. Saiki wis ana Gallery Kawitan duwene pelukis senior Banyuwangi S Yadi K, kanggo ngewadhahi karya lukis lare-lare Banyuwangi. Gallery hang manggo...


Obituari: Pak Haji Hamzawi Adnan

Selasa, 31 Desember 2019 15:17 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Kecaruk ngobrol hang rada dawa ambi ruwahe Pak Haji Hamzawi Adnan noring tukuke hang ana ring Perliman, taun 2002. Isun buru mulih teka Mangir marek nemoni ruwahe Pak Hasan Ali. Isun ditakoni Pak Hasan nawi gelem nggawa kamus dienggo wong-wong Jakart...


Ana Welas ring Pucuke Godhong Poh-pohan

Selasa, 31 Desember 2019 09:25 WIB (Sastra)
- Hani Z. Noor

Edheng-edheng sepur wis mulai melaku ninggalaken setasiun Gubeng. Soren mau Pia nggadug Surabaya nunggang sepur teka Jakarta. Kutha hang wis akeh pisan ngembangi uripe Pia pirang taun iki. “Isun mulih Mak, Pak.. muga Ndika keloron bisa nampa ka...


Sanggar Tari Jagapati, Teka Malang Njaga Banyuwangi

Senin, 30 Desember 2019 10:49 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Banyuwangi wis anjrah nang endi-endi kadhung kajuluk daerah hang sugih seni-budaya lan tradhisi, mergane masyarakate pancen seneng nang labuh kesenian. Sakat lare cilik, wis penter nabuh ngiringi kesenian hang ana ring dhaerah. Semono uga k...


Moca: Cafe Bergerak

Minggu, 29 Desember 2019 06:04 WIB (Kuliner)
- Ahmad Muzakky

Pariwisata menjadi mantra yang menambah gairah kehidupan di Banyuwangi. Ekonomi menggeliat tak hanya hotel berbintang tapi juga pedagang kopi keliling penyedia kopi lokal. Salah satu cafe kekinian di pusat kota Banyuwangi diusung di atas roda.&nbs...


“Arabian Street Food” ditekani Ridwan Kamil, Gubernur Jawa Barat

Jumat, 27 Desember 2019 14:16 WIB (Kuliner)
- Hasan Sentot

Buru sak ulanan melaku, kegiatan “Arabian Street Food” (Arasfo) utawa olah-olahan Arab hang didol ring dalan Lateng, Banyuwangi, mulai nyolong kawigaten uwong nomer siji ring Jawa Barat, yaiku Ridwan Kamil. Bareng ambi keluwargane, uga am...


Olahan Jangan Epol Kelapa Indhule Sing Kira-Kira

Kamis, 26 Desember 2019 16:05 WIB (Kuliner)
- Elvin Hendratha

Olah-olahan has Banyuwangi, kadhung dipetani siji-siji kaya nana enteke. Naming olah-olahan mau akeh-akehe mung panganan keluwarga, dudu olahan hang biyasah diedol ring warung, utawa komersial. Panganan mau akeh-akehe, pancen ana kaitane ambi sugihe ...