Semua Artikel


Ksatriyan Papan Dununge Sayu Wiwit (1)

Senin, 10 Februari 2020 08:53 WIB (Opini)
- Moh. Syaiful

Kadhung gelem juger-juger sejarah Banyuwangi mestine akeh barang hang bisa ndadekaken ati kepincut seneng lan mongkog. Hang gawe mongkoge wong Banyuwangi mesthine ya jiwa lan semangat perjuwangane para pendekar  bangsa hang wis dadi tumbale bumi...


Jukung

Minggu, 09 Februari 2020 06:49 WIB (Sastra)
- Nur Holipah

Dina Minggu iki, wong umah arep singkrih. Nubengi wis rembugan. Emak hang ngerijigi jerumah. Isun ambi Mbok Ain rijig-rijig nung njaba. Apak hang rabas-rabas dheket wétan umah, ditulungi Dhik Agil. Nung njerumah emak ngerijigi badhang, kusu...


Catatan Panjang Pecel Rawon di Meja Makan

Sabtu, 08 Februari 2020 18:01 WIB (Kuliner)
- Iraa Rachmawati

Di Babad Tanah Jawi diceritakan Sunan Kalijaga bertemu dengan Ki Gede Pamanahan di pinggir sungai saat tengah hari. Saat itu, Ki Gede Pamanahan menghidangkan sepiring sayuran sambel pecel dan nasi serta lauk pauk yang lain. Sunan Kalijaga berta...


Setaun Ninggale BS. Noerdian, Beraya Nggandhang Gendhinge

Jumat, 07 Februari 2020 11:07 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Labuh lakune BS Noerdian, utawa Man Basir ring jagad seni gendhing Banyuwangi wis kawentar sing ana tandhing. Sak arat-arat gendhing hang dianggit, sakat mulai tahun 1960-an wis ngumandhang ring langit Bumi Belambangan. Malah sing sithik, gendhing-ge...


Inovasi “Malaikat” – Masyarakat Lapor Kematian Ulih Akte

Rabu, 05 Februari 2020 10:28 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Rika tau weruh tah ana wong wis ninggal donya, naming magih ulih Bantuan Langsung Tunai utawa BLT? Aju ana maning, wong wis mati magih ulih panggilan kanggo nyoblos pemilihan umum lan pemilihan legislatif. Bantuan kanggo wong sing duwe, cumpune ...


Festival Imlek Banyuwangi 2020, Sing lali Liang-liong lan Barongsai

Rabu, 05 Februari 2020 09:16 WIB (Laporan)
- Moh. Syaiful

Dina iku ring tanggal 02 – 02 – 2020, dadi dina hang apik anggone wong-wong ring Kampung Segoro Kelurahan Karangrejo Banyuwangi. Sing mung merga tanggal, ulan, lan tahune kelebu angka hang apik. Naming dina iku dadi ramen-ramene panggonan...


Ngelestarikan Tradhisi Macaan, Nularaken Nyang Lare Milenial

Selasa, 04 Februari 2020 11:06 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Tradhisi Macaan Lontar ring Banyuwangi, sampek saiki hang magih lestari ana ring Desa Kemiren Kecamatan Glagah. Malah ana rong kumpulan Macaan, tuwek lan enom. Magih ajeg nganakakekn Macaa seminggu sepisan, ambi ditambahi kegiatan arisan. Lontar...


Panganan Olahan Keturunan Tionghoa  ring “Pecinan Street Food”

Selasa, 04 Februari 2020 10:37 WIB (Kuliner)
- Hasan Sentot

Sak uwise sukses nganakaken Arabian Sreet Food ring Kampung Arab, saiki diterusaken nganakaken Pecinanan Street Food ring sak ubenge Klenteng Hoo Tong Bio, Jl. Ikan Gurame Kelurahan Karangrejo Kecamatan Banyuwangi Kota. Kaya-kaya wong-wong hang teka ...