Semua Artikel


Kukusan Semanggi Sambel Sere Has Banyuwangi

Kamis, 05 Desember 2019 09:52 WIB (Kuliner)
- Hasan Sentot

Sayuran Semanggi (Marsilea crenata) akeh merujuk ring sawahan, utamane kedhokan hang gbero utawa kebungan banyu. Ambi wong Banyuwangi sakat bengen, semanggi iki dadi sayuran malah uga dadi camilan hang diamik-amik sak uwise mangan awan, utawa ngarepa...


Gesah Ambi Susi Susanti, Penari Seblang Olehsari

Selasa, 03 Desember 2019 17:01 WIB (Laporan)
- Ahmad Muzakky

Ulan abete gemelantong katon teka dalan ring Radio GBS sepengulon. Sunare sing kalah endah ambi damar kang kemeredep ditulih teka kadohan. Montor-montor magih akeh kang seliweran, uwong-uwong ya magih padha melek, lawang-lawange umah m...


Lalare Milenial Banyuwangi lan Lestarine Gendhing Using

Senin, 02 Desember 2019 20:20 WIB (Opini)
- AHMAD MUSADDAD

Rika lan isun urip ring donya iki wis akeh ngerungakaken gendhing-gendhing, embuh iku gendhing hang basane nganggo basa Indonesia, basa Jawa, basa Inggris, sampek basa Korea. Lan gendhing-gendhing hang nganggo basa-basa iku ring jaman lare milen...


Pemertahanan Bahasa Using

Minggu, 01 Desember 2019 23:58 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Paguyuban Sengker Kuwung Belambangan (SKB) mendapat kunjungan mahasiswa KKL Bahasa, Pendidikan Sosiologi Antropologi Univ Sebelas Maret Surakarta, Sabtu 30 November kemarin. Menurut salah satu mahasiswa, Amalya Ayu Dyani, kunjungan tersebut dalam up...


Katon-Katonen

Sabtu, 30 November 2019 17:26 WIB (Sastra)
- Nur Holipah

Sun buwang ambegan dawa. Wis saya kerasa gok arep pisah maning. Arep adoh-adohan maning. Larene ana ring kadohan kana, isun ana ring kene. Pirang-pirangane dina iyane mulih nyang Banyuwangi, isun mung uman sepisan ketemu. Sing kaget wis kadhung saben...


Basa Using Uwah utawa Dieleg Jaman

Jumat, 29 November 2019 17:44 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Alat musik hang wujude wesi segitiga hang dicekel ring pengudang gandrung iku arane keluncing. Ana hang nyebut triangle (iki dudu basa Using naming basa Inggris). Kira-kira satus taun kepungkur, alat iku arane keloneng. Wis anjerah, basa iku uwah sa...


Magih Akeh Hang Bisa Dikenceti Teka Lontar Yusuf

Kamis, 28 November 2019 11:15 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Acara Bedah Buku: Konseling Lontar Yusuf, anggitane Dr. Arif Ainur Rofiq hang dianakakenn KPMBS (Keluarga Pelajar Mahasiswa Banyuwangi Surabaya) Komisariat Universitas Islam Negeri Sunan Ampel (UINSA)  sak benere apik seru. Mergane, sak suw...


Jangan Bobohan: Olahan Lawas hang Rasane Has

Selasa, 26 November 2019 17:19 WIB (Kuliner)
- Hasan Sentot

Salah siji  olahan lawas wong Using, yaiku Jangan Bobohan. Kadhung aran Latine Cleome rutidosperma, tanduran hang gampang merujuk ring latar uga ring bentur. Tanduran iki merujuk teka wiji dideder, utawa logrok dhewek merga tuwek aju m...