Semua Artikel


Gending Using Propaganda Orba (Bagiyan 1 teka 2)

Rabu, 26 Juni 2024 08:30 WIB (Resensi)
- Antariksawan Jusuf

Gendhing Using Propagandha Orba (Bagiyan 1 teka 2) Ditulis ring Hasan Sentot  Arti “Propaganda” miturut Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) yaiku teka ujar ‘propaganda’/pro.pa.gan.da/.  1. Nerangaken (paha...


Resensi: Gending Blambangan

Selasa, 25 Juni 2024 08:43 WIB (Resensi)
- Antariksawan Jusuf

Judhul: Gending Banyuwangi Penyusun: Andang CY, Bs. Noerdian, MF. Hariyanto Penerbit: SKB, Juni 2017 Ukuran: 21 x 295 cm Halaman: 134 Buku “Gending Banyuwangi” hang diluncuraken Sengker Kuwung Belambangan (SKB) ring taun 20...


Lintang Kerti lan Kembange Kecilung

Senin, 24 Juni 2024 08:19 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Kearipan lokal hang diugemi masarakat Using akeh pitudhuh kang niteni ilmu tetanen. Salah siji wong tuwek hang magih ngerti ilmu iku, yaiku Kang Usik teka Dhukuh Talunjeruk, Glagah.    Kang Usik nyageraken pemahamane ring lontar warisane...


(Cerita Cendhek) Kurbane Kurban.

Minggu, 23 Juni 2024 08:33 WIB (Sastra)
- Wahyu Rizki Kurnaini

“Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akbar. La ilaha illallahu wallahu akbar. Allahu Akbar wa lillahil hamdu”. Takbir  wis diunekaken. Saiki wis gadug ring wayah Idul Adha, utawa kejuluk Lebaran Kurban. Wis pirang-pirang taun ka...


Uthek-Uthek Utek

Sabtu, 22 Juni 2024 08:31 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

UTHEK-UTHEK UTEK Ditulis ring Iskak Basuki Milu girang rungu berita ring medsos ana lare penter sampek tingkat nasional perestasine, paran maning asale teka SMAnisun, SMANSA Banyuwangi hang saiki dadi SMAN 1 Glagah. Arane Naufal Hafidz Say...


Kang Ujik Sastrawan Using

Jumat, 21 Juni 2024 09:27 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Salah siji penyair hang bukune diterbitaken SKB iku Kang Ujik, aran sak benere Fauzi Abdullah. Iyane iki sastrawan hang kawitan nerbitaken novel basa Using sakjege metu aturan ejaan Basa Using yaiku novel Pereng Puthuk Giri (2005).  ...


Wong Alus ring Keseniyan Banyuwangi (Bagiyan 2 pungkas)

Kamis, 20 Juni 2024 07:48 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Wong Alus ring Keseniyan Banyuwangi (Bagiyan 2, pungkas) Ngomongaken keseniyan tradhisional Banyuwangi mesthi bain sing bisa diselehaken ambi hang aran Perewangan (magic). Perewangan iki hang dikarepaken yaiku wujud kekuwatan sakliyane kekuwata...


Wong Alus ring Keseniyan Banyuwangi (Bagiyan 1 teka 2)

Rabu, 19 Juni 2024 09:05 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Wong Alus ring Keseniyan Banyuwangi (Bagiyan 1 teka 2) Ditulis ring Moh. Syaiful Wong Banyuwangi kang dhasare wong agraris (wong tani) percaya seru nyang anane Alam Kasar lan Alam Alus. Wong Banyuwangi magih percaya nyang anane barang-barang la...