Semua Artikel


Juwara Patrol lan Kundaran 2024

Kamis, 28 Maret 2024 06:46 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Final Festival Budaya Ramadhan 2024 wis digelar Senen bengi kepungkur (25/3), nampilaken lima Finalis Patrol wakil teka Kecamatan Banyuwangi, Belimbingsari, Cluring, Kalipuro, Srono lan lima Finalis Kundaran wakil teka Kecamatan Glagah, Belimbin...


Revitalisasi Basa Dhaerah Diangkati Maning

Rabu, 27 Maret 2024 10:15 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Dina Selasa (26/3) Revitalisasi Basa Dhaerah diangkati maning. Ring Jawa Timur, iwuhe hang taun sore dipiloni limang kabupaten, ketambahan loro yaiku Bondowoso lan Situbondo.     " Dina iki ngelumpukaken kabeh wong hang nduweni k...


Silaturahim Bisa Nguwahi Takdire Awak Dhewek

Selasa, 26 Maret 2024 07:52 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Silaturahim aja dianggep entheng, merga silaturahim bisa nguwahi takdhire awak dhewek, jare Ustad Sirojul Munir tepak acara Buka Bareng ring Sekretariat Ikawangi Tangerang Selatan, ring umahe ketuane yaiku Mbok Titin Iriani dina Minggu 24 Maret kepun...


Teka Pelukis Indonesia Kanggo Palestina

Senin, 25 Maret 2024 08:48 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Paran hang bisa dilakoni kanggo mbantu wong Palestina hang dipulasara Israel? Pelukis Indonesia nggawe pameran lan lukisane diedol, asile disumbangaken nyang rakyat Palestina.    Pameran hang nduweni aran Kemanusiaan Tanpa Batas digelar ri...


(Cerita Cendhek) Sepatu Tembung ring Butol Karong

Minggu, 24 Maret 2024 10:47 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Wis sakat dina Rebo, Asan turune gelibegan. Arep maksa nang wong tuweke sing enak. Iyane weruh abote kelendi saben dinane bapake hang dadi buruh arian lan emake buruh umbah-umbah. Arepa nangis kejungkel-jungkel ya sing kira bisa wujud. Taping iyane m...


Seri Basa Using Lawas: R. Binata (09-15)

Sabtu, 23 Maret 2024 09:27 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Cathetane R. Binata (W71-09-15) Ater-ater: Sakliyane R. Soedira, ana R. Binata hang nyathet ucap-ucap basa Using pirangane jilid taun 1929-1932. Aju, makene bisa diwaca wong akeh, belambangan.com  ngetokaken isine sithik-sithik. Eja...


Anake Wong Banyuwangi Madeg Dadi Laksamana Muda ring Angkatan Laut

Jumat, 22 Maret 2024 10:40 WIB (Tokoh)
- Hani Z. Noor

Tanggal 21 Februari 2024 kepungkur ring jajaran TNI Angkatan Laut ana pelantikan pejabat Asrena Kasal. Mula wis biyasah ring instansi paran bain ana pejabat hang digenti utawa munggah pangkat, duwe jabatan anyar lan sepiturute.     Pe...


Pestipal Budaya Ramadan

Kamis, 21 Maret 2024 08:11 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Saben ulan puwasa ring endi-endi panggonan magih ana tradhisi nggugah saur. Kadhung jaman bengen magih nganggo cara keliling jak akehan ambi nggawa tabuhan. Melebu metu lompongan ambi melung-melung nggugah tangga, dulur lan warga supaya tangi aju nye...