Semua Artikel


(Esai) Dadar Gulung Ijo

Kamis, 07 Oktober 2021 07:38 WIB (Esai)
- Iskak Basuki

Bengi ngarepaken Isak, nong njaba gerigis alus. Isun nunggang montor ketelon ambi wong wadon lan jebeng - anak kemunjilan - berangkat kundangan nyang dulur Mondoluko. Nawi kurang paham, Mondoluko iku kampungan ring Desa Tamansuruh. Nong kono, yong &n...


Pameran Kepurbakalaan 2021 Banyuwangi Sugih Artevak lan Barang Kuna

Rabu, 06 Oktober 2021 06:23 WIB (Laporan)
- Moh. Syaiful

Melebu nyang ulan Oktober 2021 iki Banyuwangi wis mangkat jenggirat maning. Wis dadi agenda rutin saban taune Pameran Kepurbakalaan dianakaken maning ana ring pelataran Dinas Kebudayaan dan Pariwisata Banyuwangi Jl. A. Yani No. 78 Taman Baru Ban...


Jujugan Kelencerane Menteri Pariwisata Dhongkol Arief Yahya

Selasa, 05 Oktober 2021 10:39 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Katone uripe menteri pariwisata dhongkol Arief Yahya iki hing adoh teka donya kelenceran. Dina minggu tanggal 3 Oktober sore, panggonan jujugan kelenceran duwene iyane, Puri Bambu, hang ana ring Bojongkoneng, Cikutra Bandung, dibukak maning. &n...


Batam Kepingin Nggawe "Banyuwangi"

Senin, 04 Oktober 2021 09:59 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Minangka dhaerah hang adhep-adhepan langsung ambi Singapura, Batam mbutuhaken kontribusi wilayah-wilayah liya sak Indonesia, umpamane Banyuwangi hang duwe macem-macem kesenian.    "Harapannya Ikawangi bisa bekerjasama dengan Dispar Ba...


(Cerita Cendhek) Surat Kawitan

Minggu, 03 Oktober 2021 10:16 WIB (Sastra)
- NURHARIRI

Mari sembayang isak Lirix nguripi radhiyo orarine, iyane mangkal ring frekuensi 143.20 MHz utawa dikenal kelawan aran: Pangkalan 320. Pangkalan iki panggone lare nom-noman ngumpul, gesah, geguyonan lan muyab bareng, wadan-wadanan, ya uga ana han...


Sambel Goreng Belungan Gerang

Sabtu, 02 Oktober 2021 06:47 WIB (Kuliner)
- Hani Z. Noor

Banyuwangi hang mula wis kesuwur akeh iwak seger teka segara, sangking akehe, ana pisan hang aju digaringaken kelawan dipepe lan diuyahi dadi gerang. Gerang maneka maceme iwak lan uga ukurane, sakat teka iwak hang cilik sampek hang gedhi ya ana kabe...


Lalare Orkestra Nampa Murid Anyar Liwat Rowat

Jumat, 01 Oktober 2021 06:21 WIB (Laporan)
- Moh. Syaiful

Sakat tanggal 28 Oktober 2018, Lalare Orkestra wis mangkat muputi lalare hang nduwe bakat. Lalare Orkestra Banyuwangi wis milu bareng ana ring Yayasan Pendidikan Luar Sekolahe KLLC (Kadiso Language Learning Center) hang manggon an...


Esai: Dhewekan

Kamis, 30 September 2021 09:20 WIB (Esai)
- Heri Rakhmat

Dhewekan  iku saktemene dudu mung siji. Dhewekan bisa keloron, ketelon utawa jak akehan. Keloron bisa uga dhewekan. Kaya Anang Adam ambi Adon Hawa. Keloron sing ana tunggale kelibengan nang suwarga, sing padha ambi mahluk Gusti Allah l...