Semua Artikel


Larasati, Dadi Tambane Ati

Rabu, 20 Maret 2024 06:45 WIB (Opini)
- Moch Anil Syidqi

Jaman saiki, saben wayah, saben repot, mesthi mbutuhaken teknologi digital; jam lan tipi digital, ngebel kathik hape pinter, rekaman uga nganggo aplikasi aliyas teknologi digital. Kadhung jaman bengen, sakdurunge ana aplikasi reka...


Ngerandhu Buka ring Masjid Baiturrahman

Selasa, 19 Maret 2024 07:09 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Kadhung ring Jawa Barat ana istilah Ngabuburit, ring Banyuwangi ana istilah Golet Bengi. Bengen magih jamane belanggur utawa bom mesjid jamik Baiturrahman hang dadi tetenger uwong puwasa wayahe buka, akeh masarakat hang Golet Bengi ring Tegal Kulon n...


Sikep Sang Timur Tlatah Alas Purwo

Senin, 18 Maret 2024 07:27 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Maca judhule kira-kira ngomongaken paran? Iki mung perasangkane penulis. Kadhung hang mula durung tau kerungu judhul nong dhuwur, penulis arep njelenterehaken masiya sak mampune penulis.   Seminggu sakdurunge puwasa, wayah bengi Rebo tanggal ...


(Cerita Cendhek) Untung Dhug Gleng (4)

Minggu, 17 Maret 2024 08:51 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

UNTUNG DHUG GLENG (4)        “Wak, kayane Isun sing kongang marani Untung kanggo periksa tatune ning dokter, Wak. Byek, uwis seminggu yah. Engko dikira goroh Isun iki, Wak,” jare Man Samhari ambi kesr...


Welas, Gendhing Using Anyar Kanggo Lalare Banyuwangi

Sabtu, 16 Maret 2024 10:04 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Siji maning gendhing Using kanggo lalare Banyuwangi dipeleciraken dina iki ring youtube  ring channel TV Bain.     Gendhing iki minangka gendhing Using kanggo lalare kang kaping pitu hang diproduksi ring Paguyuban Sengker Kuwung ...


Cathetan Bab Lagu Anak ring Gendhing Using (2)

Jumat, 15 Maret 2024 08:44 WIB (Opini)
- Hani Z. Noor

BANG CILANG CILUNG      Album sepesial husus kanggo anak-anak hang setemene. Mulai teka hang nggandhang, sair gendhing lan uga hang dituju mula kabeh kanggo lalare cilik iki bisa ditemokaken ring album anak-anak “Bang Cilang C...


Cathetan Bab Lagu Anak ring Gendhing Using (Bagiyan 1 teka 2)

Kamis, 14 Maret 2024 10:13 WIB (Opini)
- Hani Z. Noor

     Ring taun 1976-an ana pirangane seniman seniyor Banyuwangi katon ngopi ring parek sasak kepatihan pareke Percetakan Menur, Banyuwangi. "Tema paran hang durung tau diceritakaken ring gendhing Banyuwangi, kayane emeh kabeh tem...


Tadarus Quran Gedhi ring Masjid Baiturrahman Banyuwangi

Rabu, 13 Maret 2024 08:07 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Kitab suci Al Quran gedhi ring Masjid Agung Baiturrahman Banyuwangi nduweni ukuran 150 cm x 200 cm. Quran iku ditulis tangan ambi Ustad H.Abdul Karim, uwong Genteng. Kertas langsung pesen ning Jepang. Ulihe nulis ngentekaken telung dus banyu mineral ...