Semua Artikel


Uyah Asem Kelenthang

Jumat, 18 Oktober 2019 08:32 WIB (Kuliner)
- Moh. Syaiful

 (Olahane Mbok Komah)             Kelenthang iku uwohe kelor. Kadhung rika kabeh wis weruh kadhung jangan kelor iku olahane wong Banyuwangi hang seger lan enjong, saiki ring kene Mbok Kom...


Kemiri, Janur lan Kecandhik

Rabu, 16 Oktober 2019 12:47 WIB (Kuliner)
- Antariksawan Jusuf

Ring sak ubengane Glagah, Kemiren, Boyolangu, Kampung Anyar, uwong-uwonge magih dhemen nguri-nguri panganan hang dibuntel ambi janur lan godhong-godhongan kaya jaman bengen. Kemiren, desa ring kulone kutha Banyuwangi hang uga kesuwur minangka salah ...


Gandrung Sewu 2019

Minggu, 13 Oktober 2019 07:09 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Kembang menur kembang melathi, kadhung ngaku dulur gadukena nong njero ati Gedigu jare dhalange ring gelaran Gandrung Sewu (GS) 2019, kaya njawab pirangane pitakonan lan penemu kritis dulur-dulur hang setemene ngeman ring gelaran kang wis kaping w...


Pasar Latar Desa Aliyan

Sabtu, 12 Oktober 2019 08:14 WIB (Laporan)
- Moh. Syaiful

            Saiki angger dina Sabtu ring pelataran desa Aliyan dianakaken Pasar Latar. Ring Pasar Latar iki sembarang kalir panganan desa Aliyan digelar ring kana. Ana panganan hang arupa jaj...


Gurit Using

Kamis, 10 Oktober 2019 12:11 WIB (Sastra)
- Satria Pujangga

Sulaya   Gelang alit iki... Dadi tandha welase ati Dudu sak wayah, dudu sak mangsa Isun ngenteni tekane pasti Isun lan rika muket janji suci   Gelang alit… Saiki mung kari rupa tanpa makna Magih setiya n...


Hasnan Singodimayan: Aran Desa ring Kutha Banyuwangi

Selasa, 08 Oktober 2019 11:52 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Aran Desa Ring Kutha Banyuwangi Nalika penjajahan Landa sedurunge Perang Pasifik,  hang aran kelurahan iku mung sewates hang pareke pendhapa lan masjid. Yaiku kelurahan Kepatihan lan kelurahan Temenggungan. Hang liyane magih diarani desa lan ...


Jangan Kates Ragi Kuning

Minggu, 06 Oktober 2019 15:58 WIB (Kuliner)
- Moh. Syaiful

(Olahane Mbok Komah) Kates anggone wong using wis kepara nyata bisa dadi panganan hang migunani. Sakat ngisore uwit hang aran  odod sampek ndhuwur godhong kabeh keneng dienggo. Paran maning hang aran uwohe. Uwohe kates hang wis mateng enak ra...


Nuntasaken Bab Dhemenan Liwat Gendhing

Sabtu, 05 Oktober 2019 19:44 WIB (Opini)
- Hasan Sentot

Gendhing-gendhing Using hang ngangkat tema kasmaran, dhemenan antarane lanang wadon, duduk terima hang nggambaraken pedhote bakalan, ditinggal rabi dhemenane, aju uripe keloro-loro. Pengarang jaman bengen ring pungkase  gending anggitane, mesti ...