Semua Artikel


Mochamad Pungki Hartono Musisi Using ring Lake Toba Music Festival

Jumat, 15 Oktober 2021 09:19 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Mochamad Pungki Hartono, lulusan STKW Surabaya Jurusan Seni Karawitan hang manggon ana ring Aliyan Rogojampi Banyuwangi bareng ambi “Munsing” milu ring Festival Lake Toba tahun 2021. “Munsing” yaiku Musik Nada Using salah s...


Memengan Pelencatan

Kamis, 14 Oktober 2021 08:24 WIB (Opini)
- Muhamad Novi Yusuf

Pelencatan, sapa hang magih enget endane? Tau tah ngerasakaken menganan iku? Aran pelencatan mesthine diweruhi ambi masarakat Banyuwangi hususe lare-lare cilik. Bengen jamane durung ana hape, memengan mung nganggo alat paran sak anane. D...


Tari Jaran Goyang Nggoyang Hongkong

Rabu, 13 Oktober 2021 08:29 WIB (Laporan)
- Tirto Arum

Eseme lare wadon ayu bisa nggawe atine lare lanang kesengsem kerasa dheg-dheg ser paran maning kadhung merujuk rasa welas nong larene, dadi rasa hang endah seru. Taping kadhung mung welas-welas dhewek, kaya kendhang ditabuh selisih, aju metu hang ara...


Tamba Kangene Ati ring Ikawangi Jember

Selasa, 12 Oktober 2021 11:11 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

"Tamba Kangene Ati" hing mung sewates lirik gendhing Banyuwangi naming wis dadi siji ambi jiwane wong-wong diaspora Banyuwangi. Masiya mung urip parek, paribasane rong peligukan bain wis nggadug umah, rasa kangen ring tanah kelairan seru ge...


Pondhoke Wong Banyuwangi Kobongan ring Kalimantan Timur

Senin, 11 Oktober 2021 10:03 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Sapa hang tega ndeleng dulure hang kesusahan? Paran maning dulur iki ana ring tanah boroan. Iku hang dirasakaken ambi dulur-dulur Keluarga Kerukunan Banyuwangi (KKB) Bontang Kalimantan Timur hang sanja nyang pesantren hang marek kobongan.  &nbs...


Joyo Karyo Art Akustik ring Pameran Kepurbakalaan Banyuwangi

Minggu, 10 Oktober 2021 05:54 WIB (Resensi)
- Moh. Syaiful

Ana hang beda saban bengi ring Pameran Kepurbakalaan hang dianakaken Pemda Banyuwangi manggon ring pelataran Dinas Kebudayaan dan Pariwisata Banyuwangi yaiku anane genjot pinggir kulon hang madhep ngetan. Sakliyane tatanan hang apik arupa welit la...


Gelar Rebo Pungkasan Ring Kedung Derus, Kabat

Sabtu, 09 Oktober 2021 10:17 WIB (Laporan)
- Andi Sep Kurniawan

Rebo Pungkasan utawa Rebo Wekasan tiba ring rebo pungkasan ulan Sapar ring itungan tanggalan Jawa. Rebo pungkasan yaiku salah siji tradhisi utawa adat masarakat pesisiran/nelayan hang saben taun dianakaken. Taun iki Rebo Pungkasan dianakaken rin...


Kesenian Banyuwangi Ngeramekaken PON XX Papua

Jumat, 08 Oktober 2021 13:43 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Kesenian Banyuwangi arupa Gandrung lan Jaranan Buta milu ngeramekaken acara Pekan Olahraga Nasional (PON) ring propinsi paling bucu wetan, Papua.    Kanggo ngeramekaken PON XX hang dianakaken sakat tanggal 2-15 Oktober 2021, pemerintah Pap...