Semua Artikel


Perewangan ring Kesenian Tradhisional (Bagiyan 1 teka 2)

Rabu, 05 Juni 2024 08:37 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Perewangan ring Keseniyan Tradhisional (Bagiyan 1 teka 2) Ditulis ring Moh. Syaiful Ngomongaken keseniyan tradhisional Banyuwangi mesthi bain sing bisa diselehaken ambi hang aran perewangan (magic). Perewangan iki hang dikarepaken yaiku wu...


Nulis Sejarahe Dhewek, Njejegaken Sejarah Belambangan (Bagiyan 2, pungkas)

Selasa, 04 Juni 2024 07:19 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Nulis Sejarahe Dhewek (Bagiyan 2, pungkas) C. Sejarah Sumber Ring tanggal 23 Maret 1767, bendhera Landa temancep ring Teluk Pangpang, pelabuhan internasional duwene Kerajaan Belambangan ring Selat Belambangan (saiki disebut Selat Bali-red).&nbs...


Nulis Sejarahe Dhewek, Njejegaken Sejarah Belambangan (Bagiyan 1 teka 2)

Senin, 03 Juni 2024 09:12 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Nulis Sejarahe Dhewek, Njejegaken Sejarah Belambangan (Bagiyan 1 teka 2) Ditulis ring Mas Aji Ramawidi   Kelendi Walanda ndeleng Banyuwangi? Maca Balambangansch Adatrecht hang dianggit ring Dr.Y.W.De Stoppelaar (1927), bisa dite...


(Cerita Cendhek) Rejeki Wedhus

Minggu, 02 Juni 2024 07:22 WIB (Sastra)
- Wahyu Rizki Kurnaini

Mak Ijah urip  keloron ambi anak lanange hang magih cilik, Salim arane. Lakine wis ninggal donya sakat Salim magih bayi. Kerana iku, iyane seru temenanane ngerumat Salim makene padha ambi rewange. Makene sing kurang-kurang welas a...


Barong Banyuwangi (Bagiyan 2, Pungkas)

Sabtu, 01 Juni 2024 09:06 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Barong Banyuwangi (Bagiyan 2, pungkas) Ditulis ring Moh. Syaiful Mitos Barong Jakripah             Ana uga cerita mitos liya bab barong hang ana ring desa Kemiren hang diarani Barong-Jak...


Barong Banyuwangi (Bagiyan 1 teka 2)

Jumat, 31 Mei 2024 08:52 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Barong Banyuwangi (Bagiyan 1 teka 2) Ditulis ring Moh. Syaiful   Durung jelas kapan anane kawitan kesenian Barong ring Banyuwangi. Dhung nurut Pak Pi’i noring tulisane Hasan Basri kauwot ring buku Nggesahaken Seni lan Sastra Banyu...


Adat Using Mudhun Lemah

Kamis, 30 Mei 2024 09:09 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Adat Using Mudhun Lemah Ditulis ring Kang Usik Salah siji adat Using hang magih diugemi nyang wong-wong Banyuwangi yaiku adat Mudhun Lemah.  Wong Using kapan nduwe anak kang wis umur pitung ulan mesthi anake dirituali mudhun lemah . Wer...


Ngaji Barjanji, Serakalan lan Basanan Using (Bagiyan 2, pungkas)

Rabu, 29 Mei 2024 06:55 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Ngaji Barjanji, Serakalan lan Basanan Using (Bagiyan 2, pungkas) Sakliyane iku ana uga hang jawabane rada muyab. Iki karepe makene sing kariya kesel temenan disambi ambi basanan ewer lan kenyab. Iki basanan hang ana ring serakalan kampung Mangir, ...