Diaspora, Ikawangi lan Macet Lebaran

Sabtu, 13 April 2024 07:02 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Banyuwangi saya kerasa kemajuan pembangunane. Kanggone wong hang bengene tau manggon ring kutha cilik iki, kadhung tepak mulih ngetan mesthi bain bisa ndeleng lan ngerasakaken. Tepak kirim-kirim poto kanggo kanca-kanca utawa tangga ring njaba Banyuwa...


Iwak Banyu Banyuwangi (Bagiyan 3, pungkas)

Jumat, 08 Maret 2024 06:46 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Ring donya iki akeh jenis iwak hang urip ring banyu tawa hang anjrah diarani Iwak Banyu. Iwak banyu iki mau masiya padha, naming ana hang bida uliye kadhung ngarani.    Carane nggolet, sakliyane mancing, mbegog, masang beronjong, lan njala...


Iwak Banyu Banyuwangi (Bagiyan 2 teka 3)

Kamis, 07 Maret 2024 07:57 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Ring donya iki akeh jenis iwak hang urip ring banyu tawa hang anjrah diarani Iwak Banyu. Iwak banyu iki mau masiya padha, naming ana hang bida uliye kadhung ngarani. Nggolet iwak banyu ya akeh carane. Sakliyane mancing, ana: 2. Mbegog/megok &nbs...


Iwak Banyu Banyuwangi (Bagiyan 1 teka 3)

Rabu, 06 Maret 2024 07:21 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Ring donya iki akeh jenis iwak hang urip ring banyu tawa hang anjrah diarani Iwak Banyu. Iwak banyu iki mau masiya padha, naming ana hang bida uliye kadhung ngarani.    Ring Banyuwangi hususe urip pirang-pirangane iwak banyu hang gampang d...


Kelendi Nggawe Sair Gendhing Banyuwangi Hang Enak?

Senin, 04 Maret 2024 08:45 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Kelendi Nggawe Sair Gendhing Banyuwangi Hang Enak? Anggitane: Elvin Hendratha Cathetan gesah ambi (Ruwahe) Pak Adang CY, penganggit gendhing Using.  Raina hang panas tanggal 14 Mei 2017 setaun kepungkur, Pak Andang CY katon buru ta...


Uthis, Kelendi Ceritane Saiki?

Sabtu, 24 Februari 2024 08:49 WIB (Esai)
- Iskak Basuki

Uthis. Cerita uthis nawi ana hang maca. Nawi hang maca tepak lare 'jaman now', lare nom-noman saiki, bisa bain ana hang sing paham uthis iku paran? Aja-aja takone malah uthis iku lare endi? Dirasak-rasakaken mula memper arane menungsa. U...


Konco Hoo Tong Bio (Bagiyan 2 pungkas)

Rabu, 07 Februari 2024 08:36 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Konco HOO TONG BIO (Bagiyan 2 pungkas) Teka Geger Pacina, Tekan Temebluke Balambangan Ditulis ring M. Hidayat Aji Ramawidi   Kapiten Sepanjang Menyang Nong Balambangan Mbalik ring Kapiten Sepanjang, pimpinan pasukan China iku neru...


Konco Hoo Tong Bio (Bagiyan 1 teka 2)

Selasa, 06 Februari 2024 07:47 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Konco HOO TONG BIO (Bagiyan 1 teka 2) Teka Geger Pacina, Sampek Temebluke Balambangan  Ditulis ring M. Hidayat Aji Ramawidi   Ana panggonan ibadah wong-wong China ring Kutha Banyuwangi hang aran Kelenteng/Konco Hoo Ton...