Lomba Gurit/Basanan Diborong Wong Banyuwangi

Sabtu, 18 September 2021 15:29 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Lomba Maca Puisi lan Basanan hang dianakaken Ikatan Keluarga Banyuwangi Pusat, malah diborong ambi wong-wong Banyuwangi.    Lomba hang dianakaken kanggo mengeti dina dadine Ikawangi hang kaping 49 iku dimenangaken kelawan Terbaik 1 yaiku R...


Kenangan Ngelencer Ring Umbul Bening

Kamis, 16 September 2021 14:07 WIB (Laporan)
- Muhamad Novi Yusuf

Umbul bening salah siji panggonan ngelencer hang paling sun dhemeni. Aran wis dhemen berarti ya mula isun wis tuwuk bolak-balik merana. Umbul bening hang mesthine diweruhi ambi wong-wong hang dhemen kelenceran merga panggonane gandhengan ambi Um...


Eseme 76 Taun Indonesia

Rabu, 15 September 2021 09:38 WIB (Laporan)
- Tirto Arum

Pitungpuluh enem taun Indonesia wis nduweni semangat, nyawijikaken tekad nggendhong indhit lan ngersaya bebarengan madegaken awake dadi negara mardhika hang sing kepingin dijajah paran maning balik nyang pirang abad suwene ana ring kuwasane bangsa li...


Ikawangi: Basanan ring Cimerang Sampek Pengurus Kawitan ring Nabire

Senin, 13 September 2021 07:13 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Kadhung nduwe ketua Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) hang seru lanyahe ngunekaken basanan (pantun Using), nana wih, pidatone kaya ndeleng pentas Macaan Pacul Gowang hang kerep diarani kesenian Aljin. Gedigu kedadeyane tepak ana iwuh arisan ...


Lomba Maca Puisi/Basanan Using, Mengeti Dina Dadine Ikawangi

Jumat, 10 September 2021 13:54 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Kanggo mengeti dina dadine hang kaping 49, Ikawangi Pusat Jakarta, nganakaken Lomba Baca Puisi/Basanan Using. "Lomba iki salah sijine acara ring iwuh mengeti dina dadine hang kaping 49," jare kang Bambang Sugiyono, Ketua Umum Ikawangi Pusa...


Ikawangi Depok Diluruk, Merga Setaun Hing Kecaruk

Kamis, 09 September 2021 08:20 WIB (Laporan)
- Muhammad Jamil Rendra

Itungane wis setaun lebih Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) Korwil Depok hing tau nggelar pertemuan merga anane pageblug iki. Sarta kahanan pageblug wis rada suda, tanggal 5 September sore kumpulan arisan lan silaturahim wargane dianakaken maning...


Petani Gombeng Diwuruki Carane Ekspor Kopi

Selasa, 07 September 2021 09:05 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Kelendi carane mbukak pasar makene lebih akeh payune asil panene kanggo wong tani? Salah sijine yaiku mbukak pasar ekspor. Kelendi carane? Jawaban kelendi carane iku hang dibukak ring pelatihan kanggo petani kopi ring Gombengsari dina Jemuah sore. Ha...


Mancat Sepidhah Bareng Lare Using

Rabu, 01 September 2021 16:23 WIB (Laporan)
- Nanang Bachtiar

Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) korwil Bekasi (Ikobe) nggelar acara sepidhahan minangka mengeti dina kemerdhekaan Republik Indonesia kaping 76. Ring dina Minggu isuk, 29 Agustus 2021, acarane dianakaken ring panggonan n...