Buku Anyar Cerita Bergambar: Trio DASDES

Jumat, 03 November 2023 06:20 WIB (Laporan)
- Hani Z. Noor

   Siji maning cerita bergambar kanggo lalare hang diterbitaken ring paguyuban Sengker Kuwung Belambangan (SKB) nduweni judhul Trio DASDES. SKB wis ngetokaken pideo promone kanggo ngenalaken bukune taping durung resmi dipeleciraken lan duru...


ASEAN Panji Festival

Rabu, 25 Oktober 2023 07:42 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Cerita Panji hang dadi babone akeh dongeng, hing mung ana ring Indonesia, taping ana pisan ring negara ASEAN. Pucuk acara ASEAN Panji Festival 2023 kang dianakaken ring Taman Chandra Wilwatikta Pandaan Kabupaten Pasuruan Jawa Timur tanggal 22 Okto...


Resto Kemarang Ijen Park lan Tandha Welas 50 Taun Umah-umah

Rabu, 04 Oktober 2023 05:49 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Paran hang cocog kanggo hadhiyah mengeti 50 taun umah-umah aliyas perkawinan emas?   Ana wong Rogojampi hang uga tau dadi kepala personalia PT Krakatau Steel, Pak Sumono Abdul Hamid, ngewani rabine, Bu Anis, umah tradhisional hang uga dadi waru...


Dinas Pendidikan Banyuwangi Nggelar Pelatihan Basa Using

Kamis, 28 September 2023 08:11 WIB (Laporan)
- HENI KURNIAWATI

Dina Rebo tanggal 26 September 2023 Kepala Bidang Pendidikan SD Drs. Sutikno, M.Pd mbukak acara “VITALITAS, KONSERVASI DAN REVITALISASI BAHASA DAN SASTRA DAERAH KABUPATEN/KOTA”. Manggon ring aula Korwilkersatdik Kecamatan Blimbingsari. No...


Unting-Unting Rujak Kecut ring Baluk

Senin, 11 September 2023 08:22 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Nong ndhuwure meja gedhe wis akeh tumpukan piring kang isi sega lan iwake. Nong ndhuwur meja liyane ana tumpukan kobokan cilik isi rujak kecut lan jenang bedhil uga jajan. Serta Jumatan bubar, jamaah kelawan tertib padha milih suguhan kang wis d...


Bubar Pelatihan Wong Kemiren Adol Wayut

Jumat, 08 September 2023 09:07 WIB (Laporan)
- HENI KURNIAWATI

Sedurunge ana tas, wong bengen nggawe wayut kanggo ngewadhahi wowohan asile panenan. Ana kang dipeseng ring cingkek, ana pisan kang diendoni tali makene keneng diselindhang. Wayut digawe teka jeliringe kelapa kang dienam. Jeliring sak bongkok&nb...


GANCANG AROM Festival Literasi Merdeka ring Glagah

Selasa, 05 September 2023 09:48 WIB (Laporan)
- HENI KURNIAWATI

Acara Festival Literasi Merdeka kawitan kang ana ring kutha Banyuwangi ana terusane. Telung kecamatan kang milu yaiku kecamatan Glagah, Giri lan Banyuwangi dijaluk nerusaken nyang kecamatane dhewek-dhewek. Kecamatan Glagah salah sijine peserta kang m...


Seni Topeng Medura Magih Diuri-uri Generasi Milenial Songgon

Jumat, 01 September 2023 08:30 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Bisa bain Muraksan ambi Mateno gemuyu ring donya liya tepak ndileng pentas seni topeng ring ngarep SDN 2 Songgon, 28 Agustus suwengi jampleng. Hing merga muyabe punakawan, naming ndileng anak putune guyub rukun nguri-uri seni topeng kr...