Gendhing Anyar Basa Using Kanggo Lalare: Layangan

Selasa, 13 Februari 2024 08:26 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Paguyuban Sengker Kuwung Belambangan (SKB) meleciraken siji maning gendhing basa Using kanggo lalare Banyuwangi: Layangan.    Gendhing hang nomer enem sakwise gendhing liyane yaiku Enake, Sekolah, Pari, Woh-wohan, Ajar Ngitung, gendhing La...


Apuwa Nganakaken Selametan Rebo Pungkasan?

Jumat, 09 Februari 2024 06:56 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Saben malem Rebo pungkasane ulan Sapar, taun sore tepak ana ring ulan September, hang kesuwur kelawan aran Rebo Wekasan utawa Rebo Pungkasan, wong-wong akeh hang nggelar selametan. Apuwa gok nganakaken selametan ring Rebo Pungkasan?    Sel...


TV Bain Nyuguhaken Gendhing Using Kanggo Lare-lare

Jumat, 02 Februari 2024 06:58 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Paguyuban Sengker Kuwung Belambangan (SKB) ring bungase ulan Januari 2024, meleciraken channel youtube, TV Bain, hang isine gendhing-gendhing kanggo lalare Banyuwangi.    Berangkat teka rasa priatin nang kahanan gendhing-gendhing kanggo la...


Tamba Herbal Wong Using

Kamis, 01 Februari 2024 07:19 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Sedurunge ana obat-obatan kimia akeh ditemokaken kaya saiki, wong bengen, kelebu wong Using, manpaataken wit-wit lan tanduran hang ana ring sak ubengane kanggo tamba hang saiki disebut herbal.    Kang Usik, pegiyat adat Using ring dukuh Ta...


Ngenes Nasibe Sapi Rambon Banyuwangi

Selasa, 30 Januari 2024 08:07 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Saiki masiya Banyuwangi kesuwur minangka dhaerah hang akeh produksi bibit sapi unggulan, akeh-akehe hang disebut sapi unggul iku sapi peranakan sapi manca negara. Kayata limosin, simental, marlboro, utawa brahman hang punuke gedhi.    Ale ...


Jajang lan Gunane Kanggone Wong Using

Jumat, 26 Januari 2024 06:49 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Kaya hang wis tau dijelentrehaken sabene, nurut wong tuwek hang milu ngedegaken Komunitas Pelestari Adat dan Tradisi (KOPAT), Kang Usik, ana pirangane wit-witan hang sak gerumbule bisa disebut sak barong.    Kang Usik wong Dukuh Talunjeruk...


Amening ring Taun Kulawu/Beledus

Rabu, 24 Januari 2024 06:53 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Tepak ulan Desember kepungkur calon presiden Anies Baswedan teka ring Banyuwangi, salah siji panggonan hang disambangi yaiku dukuh Talunjeruk, Glagah. Tokoh masarakat adat ring kono hang diweruhi kelawan aran Kang Usik, sampek milu mondhong calon pre...


Hasiyat Gedhang Junjung Derajat lan Gedhang Sangkal

Kamis, 04 Januari 2024 06:21 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Sakat bibite digawa ambi wong Landa teka Buitenzorg alias Bogor taun 1920, gedhang wis hing keneng dipisah teka uripe wong Banyuwangi. Malah sedurunge kesuwur dadi kutha gandrung, Banyuwangi kawentar dadi "kota pisang" utawa kutha gedhang. ...