Kang Usik Lan Manise Sari Uwoh Maja

Minggu, 31 Desember 2023 06:54 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Merga teknologi durung maju kaya saiki, wong-wong bengen nduwe cara dhewek kanggo ngadhepi urip. Umpamane teka carane komunikasi ambi wong nong kadohan nganggo manuk dara hang sikile ditaleni wadhah cilik dienggo nyimpen surat, sampek nong sejarah bu...


Kang Hasan Madeg Maning Dadi Ketua Dewan Kesenian

Jumat, 29 Desember 2023 07:38 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Ana paran ambi Dewan Kesenian Blambangan (DKB) ring bungase taun 2023 iki? Pengurus hang sulung entek wektu tugase, aju milih pengurus anyar. Kaya kang wis ditulis nong SK Bupati Kabupaten Banyuwangi Nomor 188/256/KEP/429.011/2020 bab Perubah...


Nggesahaken Asrama Inggrisan

Senin, 25 Desember 2023 10:33 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Pelinggihan Dinas Kebudayaan isuk iku rame ditekani guru-guru Sejarah Kabupaten Banyuwangi kerana ring panggonan iku ana seminar nggesahaken bab Asrama Inggrisan kang dadi salah sijine Cagar Budaya ring Banyuwangi. Temakaken sing mung guru-guru ...


Kemeromonge HARJABA Taun 2023

Rabu, 20 Desember 2023 06:57 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Saben tanggal 18 Desember, wayah kang dianten-anteni ambi masarakat Banyuwangi, polae wayah iku tepak dina dadine Banyuwangi kang dikenal kelawan Hari Jadi Banyuwangi (HARJABA). Wis anjerahe kanggo ngeramekaken sakat tanggal 1 sampek 31 Desember sera...


Sangang Buku Anyar Cerita Anak Using-Indonesia

Kamis, 14 Desember 2023 06:57 WIB (Laporan)
- Nur Holipah

Kadhung uwong ngomong dak 12/12 iku 'tanggal cantik' mula tepak, merga ya dipilih ambi Balai Bahasa Provinsi Jawa Timur kanggo Peluncuran Buku Cerita Anak Dwibahasa taun rongewu telulikur. Dina Selasa sore, (12/12/2023), manggon ring Balai...


Panen Asil Belajar

Rabu, 06 Desember 2023 07:52 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Manggon nong SMK 17 Agustus 1945 Cluring, para Calon Guru Penggerak (CGP) padha mameraken asil karyane nalika milu kegiyatan Calon Guru Penggerak (CGP) Angkatan 8 Kabupaten Banyuwangi, nong ngarepe perwakilan Dinas utawa Cabang Dinas Pendidikan wilay...


Pemilihan Jebeng Thulik 2023

Selasa, 05 Desember 2023 06:09 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Jebeng thulik kang dianakaken saben taun kanggo meriyahaken dina laire utawa dina dadine Banyuwangi, ring taun 2023 wis kepilih. Milihe sing mung kerana nganggo kelambi adat aju melaku ambi gaya gedigu thok taping ana timplik-timplikane. Dhaptare bai...


Lomba Cipta Seni Pelajar Taun 2023

Sabtu, 02 Desember 2023 09:30 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Lomba-lomba nong acara Pekan Cipta Seni Pelajar (PCSP) SD Kabupaten Banyuwangi taun 2023 wis dibungkasi sakmarine kabeh juwara wis ditemokaken, kang ambi panitiya diweni tandha diterimakaken sertipikat juwara nyang para pemenang. Acara kang digelar d...