Caring, Ngedohi Virus Korona

Senin, 30 Maret 2020 06:46 WIB (Laporan)
- Ahmad Muzakky

Sakat diumumaken Presiden Jokowi ring kawitan ulan Maret kepungkur, penyakit kang arane Covid-19 (Corona Virus Disease tahun 2019) nggawe masyarakat Indonesia kuwatir seru. Kang aran tekepan rai (masker) lan hand sanitizer memed golet-goletane ring p...


Bersih desa ring Benelanlor

Jumat, 27 Maret 2020 08:32 WIB (Laporan)
- Muhamad Novi Yusuf

Sakat ngadeg dadi aran desa Benelanlor kecamatan Kabat, Banyuwangi, desa iki nduweni adat hang sing tau kelalen ning saben taune, yaiku bersih desa. Mula ring desa-desa liyane mesthi ana adat bersih desa tapi kadhung ring Benelanlor nduw...


Pasar Kembang Pethetan Komplit Maneka Rupa

Kamis, 26 Maret 2020 13:29 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Angger dina Ahad, utawa Minggu ring Taman Blambangan Banyuwangi dianakaken acara Car free Day (Sedina sonder Montor). Maneka macem kegiyatan sak liyane Kuliner utawa panganan, hang sing ulih rika lalekaken yaika anane wong dodol kembang pethetan mane...


Gapura Blambangan: Kepingin Duwe Koperasi UMKM Banyuwangi (2-Entek)

Rabu, 25 Maret 2020 09:20 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Sak temene, kanca-kanca Banyuwangi hang urip ring Surabaya lan Sidoarjo sak liyane karyawan lan TNI/Polri, uga akeh hang duwe usaha. Iki kadhung disambungaken ambi Usaha Mikro Kecil Menengah (UMKM) Banyuwangi, bisa dadi jaringan gedhe hang ngasilaken...


Gapura Blambangan: Wong Banyuwangi ring Surabaya, Sidoarjo(1)

Selasa, 24 Maret 2020 09:18 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Temekaken sakat sak durunge taun 1990-an, wis akeh paguyuban wong teka Banyuwangi ring wilayah Surabaya lan Sidoarjo. Naminh jaman sak mono, paguyuban mau mung sewates wong Banyuwangi hang manggon ring dhaerah kono, sing ana kaitane ambi wong Banyuwa...


Warung Unik Ring Dhuwur Truk

Sabtu, 21 Maret 2020 07:32 WIB (Laporan)
- Satria Pujangga

Ring taun-taun pungkasan iki, Banyuwangi diimukaken ambi pasar-pasar kuliner hang nyuguhaken panganan has. Kaya dene jamur hang merujuk ring wayah usum udan, akeh pasar-pasar kuliner lan pasar tradhisional padha mecungul ring endi-endi panggonan. Han...


IKAWANGI SURABAYA: Mbangun Paseduluran Liwat Arisan

Rabu, 18 Maret 2020 08:48 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

IKAWANGI (Ikatan Keluarga Banyuwangi) Surabaya, wis puluhan taun ngadeg lan terus ajeg nganakaken kegiyatan. Embuh iku kanggo nyambung paseduluran anggota dhewek, uga sithik akeh milu labuh mbantu tanah kelahiran. Sampek saiki hang kecathet angg...


Komunitas Angklung Jiwa Etnik Blambangan Ngenteni Undangan Caruk

Jumat, 13 Maret 2020 10:16 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Kecamatan Singojuruh sak ubengan, mula wis suwi diweruhi wong akeh panggonan merujuk lan ngembange tabuhan angklung has Banyuwangi. Malah sak desa, bisa lebih teka siji group Angklung Caruk. Kaya Desa Singojuruh dhewek, persasat angger dusu...