Ngajari Nandur lan Ilmu Tetanen nyang Lare Cilik

Jumat, 17 Januari 2020 12:48 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Melebu nyang usum rendheng, Sekolah Adat Kampoeng Batara. Papring, Kalipuro Banyuwangi, ngisi program ambi kegiyatan tandur-tinandur kanggo lare-lare. Program iki dianakaken warga Kampoeng Batara, ring Kebun Kampoeng Batara dhewek hang werane 10 x 7 ...


Pecake Popok Bayi Diolah Dadi Barang Aji

Kamis, 16 Januari 2020 09:24 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Pecak popok bayi, akeh keleleran ring banyu mili utawa selokan. Akeh warga hang magih parcaya ambi gugon tuhon, mangkane aju ati-ati kadhung mbuwang popok pecak. Timbang dibuwang ring panggonan romot, aju diobong nawi engko ana pengaruh ambi ragane b...


Kampung Kebunsimacan Disambangi Mahasiswa asal Banyuwangi

Selasa, 14 Januari 2020 13:03 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Rungu kahanan Kampung Kebunsimacan, Desa Kluncing Kecamatan Licin, Banyuwangi, hang magih ring mburen, pirang-pirang mahasiswa teka Banyuwangi hang kuliah ring Surabaya, kepingin nyambangi lan mbantu paran kerepotan hang dialami warga hang nong ...


Warga Kampoeng Batara Ajar Nulis ring Komputer

Senin, 13 Januari 2020 10:18 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Warga kampoeng Batara, Desa Papring Kecamatan Kalipuro, Banyuwangi, katon seneng wayah ana Kelas Cerdas. Wong-wong desa mau sak liyane diajari Basa Inggris lan pelajaran liyane, uga dijari carane nulis ring Komputer. “Iki bagiyan teka peng...


Andori, Nggawe Angklung Nerusaken Pegaweyane Kakik

Selasa, 07 Januari 2020 11:27 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Arane cekak, Andori (39 taun), tapi landung seru rekadayane hang wis moncer sampek tekan manca negara. Wong enom teka 2 anak warga Jambean, Glagah Banyuwangi iki, sak liyane panjak tabuhan Banyuwangi, uga bisa nggawe angklung, kendang lan p...


Si Buta Teka Belambangan

Senin, 06 Januari 2020 09:59 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Masyia sing katon utawa ana alangan penyawange, naming sing ngurangi tekad Nur Hadi Windoyo (38 taun) terus majokaken donya pendhidhikan, utamane kanggo dulur-dulur hang nandang hang sing katon penyawange. Akeh hang wis asil diukir ambi lakine I...


Mocoan Petang Macem Budaya, Kanggo Ngeraketaken Paseduluran

Sabtu, 04 Januari 2020 07:05 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Tradisi Mocoan sampek saiki hang magih urip ana ring Desan Kemiren lan dusun-dusune, kaya Mandaluka. Malah ana hang magih saiki tetep nulis, utawa nyalis Kitab Lontar Yusuf kanggo nyukupi pesenan. Wong-wong Banyuwangi umume kenal Mocoan Lontar Yusuf,...


Banyuwangi Festival Wis Wayahe Metu Teka Pendhapa

Jumat, 03 Januari 2020 07:32 WIB (Laporan)
- Hasan Sentot

Rektor Universitas 17 Agustus 1945 (Untag) Banyuwangi, Andang Subahariyanto ngakoni kadhung Pemerintah Kabupaten Banyuwangi digawa Bupati Abdullah Azwar Anas, wis katon asile teka sektor pariwisata. Kebukti akeh pelancong njerone Indonesia lan manca ...