Pameran Kepurbakalaan 2021 Banyuwangi Sugih Artevak lan Barang Kuna

Rabu, 06 Oktober 2021 06:23 WIB (Laporan)
- Moh. Syaiful

Melebu nyang ulan Oktober 2021 iki Banyuwangi wis mangkat jenggirat maning. Wis dadi agenda rutin saban taune Pameran Kepurbakalaan dianakaken maning ana ring pelataran Dinas Kebudayaan dan Pariwisata Banyuwangi Jl. A. Yani No. 78 Taman Baru Ban...


Jujugan Kelencerane Menteri Pariwisata Dhongkol Arief Yahya

Selasa, 05 Oktober 2021 10:39 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Katone uripe menteri pariwisata dhongkol Arief Yahya iki hing adoh teka donya kelenceran. Dina minggu tanggal 3 Oktober sore, panggonan jujugan kelenceran duwene iyane, Puri Bambu, hang ana ring Bojongkoneng, Cikutra Bandung, dibukak maning. &n...


Batam Kepingin Nggawe "Banyuwangi"

Senin, 04 Oktober 2021 09:59 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Minangka dhaerah hang adhep-adhepan langsung ambi Singapura, Batam mbutuhaken kontribusi wilayah-wilayah liya sak Indonesia, umpamane Banyuwangi hang duwe macem-macem kesenian.    "Harapannya Ikawangi bisa bekerjasama dengan Dispar Ba...


Lalare Orkestra Nampa Murid Anyar Liwat Rowat

Jumat, 01 Oktober 2021 06:21 WIB (Laporan)
- Moh. Syaiful

Sakat tanggal 28 Oktober 2018, Lalare Orkestra wis mangkat muputi lalare hang nduwe bakat. Lalare Orkestra Banyuwangi wis milu bareng ana ring Yayasan Pendidikan Luar Sekolahe KLLC (Kadiso Language Learning Center) hang manggon an...


Ikawangi Kepingin Ngejak Bupati Banyuwangi Mancat Sepidhah Bareng

Senin, 27 September 2021 09:12 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Ikawangi Pusat nduwe kerenteg ngejak Bupati Banyuwangi, para pimpinan Muspida lan tokoh-tokoh liyane ring acara mancat sepidhah hang kepingine dianakaken ring Banyuwangi.    Ketua Umum Ikawangi Pusat Dr. Bambang Sugiyono, M. Si. ring iwuh ...


Kerenteg Ngedegaken Lembaga Kajian Bahasa Daerah Banyuwangi

Kamis, 23 September 2021 10:53 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Belambangan.com - Ketua Dewan Kesenian Blambangan (DKB) nguntabaken kekarepane arep nggawe Lembaga Pengkajian Bahasa Daerah di Banyuwangi sak perlu madhahi kajian lan penelitian hang sipate lebih akademis.    Kekarepan iku njumbul sakuwise...


Karya Peserta Lomba Maca Gurit/Basanan Using Ikawangi (2))

Selasa, 21 September 2021 07:46 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Ater-ater: Lomba Baca Puisi/Basanan Using hang dianakaken Ikawangi Pusat kanggo mengeti dina dadine hang kaping 49 wis marek diumumaken pemenange dina Sabtu sore. Taping akeh peserta liyane hang apik-apik guritane, eman-eman kadhung hing diwaca...


Ikawangi Pusat Bibit Perkawit Ikawangi

Senin, 20 September 2021 08:10 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

"Kelendi-kelendiya, Ikawangi iki bibit perkawit ngadege ya hang ana ring Jakarta. Umpamane hing ana hang ngawiti nong kene, nawi hing ana aran Ikawangi," Ketua Umum Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) Pusat Dr. Bambang Sugiyono M. Si. rin...