Bupati Nampa Penghargaan, 14 Lare Milu Fetival Tunas Bahasa ring Jakarta

Kamis, 02 Mei 2024 07:36 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Bupati Ipuk Fiestiandani ring dina Pendidikan Nasional saiki arep nampa Penghargaan merga sokongane kanggo program Revitalisasi Bahasa Daerah (RBD), jare Kepala Balai Bahasa Jawa Timur Dr. Umi Kulsum.    Penghargaane arep diserahaken ring ...


Kelendi Carane Lalare Nulis Puisi Limang Menit

Jumat, 26 April 2024 09:38 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Ana cara hang apik kanggone mulang lalare nulis puisi teka Prof. Wahyudi Siswanto dosen Universitas Malang ring iwuh FGD Penyusunan Modul Bahan Ajar Revitalisasi Bahasa Daerah, Madura dan Using ring Surabaya tanggal 24-26 April.    "S...


Cerita Basa Using Arep Dialih Basa Nyang Basa Inggris, Perancis

Kamis, 25 April 2024 08:40 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Buku cerita kanggo lalare dwi basa Using-Indonesia arep dialihbasa nyang basa Inggris lan Perancis kanggo pasar internasional.    Jare Kepala Pusat Pengembangan dan Pelindungan Sastra Badan Bahasa Drs. Imam Budi Utomo M  Hum. buku wac...


Gesah Budaya Panji

Rabu, 24 April 2024 08:46 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Nggesahaken cerita utawa dongeng mula sing ana mandhege, kaya-kaya sing ana enteke. Paran maning gesahe ambi uwong kang wis duwe kepinteran lan sugih cerita utawa dongenge. Gedigi ubeg kang ana ring Pelinggihan Prabu Tawangalun Dinas Kebudayaan dan P...


Dheket Mangsa Lebaran

Selasa, 16 April 2024 07:29 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Kadhung gelem keliling melebu metu lompongan kampung, keliling ngeliwati dalan dalan gedhi lan ring bucu-bucune dalan-dalan kutha, akeh tumpukane dheket hang uwis dibuntili tas keresek lan jabil. Ngertenana, dulur-dulur Pasukan Kuning ya milu lebaran...


Ikawangi Nusantara Tah Ikawangi Pusat?

Senin, 15 April 2024 08:21 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Wadhah payung organisasi Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) sak nusantara buru katon sithik tepak disebut-sebut ring iwuh Diaspora ning Pendhapa Sabha Swagata Blambangan dina Sabtu 13 April sore.    Aran Menteri Pariwisata dhongkol Arif...


Upek-upekan Ndeleng Barong, Dienggo Paran?

Jumat, 12 April 2024 08:52 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Masiya wis ping-kaping kaping ndeleng arak-arakan tradhisi Barong Ider Bumi, naming ya nana kewelehe. Iku merga uwong-uwong hang nyeja dhirik lan upek-upekan nong sak dawane dalan Kemiren iku sing mung sak derma ndeleng Barong diarak, naming ya ambi ...


Mumulih, Ritual Adat Hang Wis Emeh Ilang

Kamis, 11 April 2024 09:13 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Mumulih (Ritual Adat Hang Wis Emeh Ilang) Mumulih yaiku ritual adat hang dilakoni kanggone rasa tasakuran awake dhewek nyang Nabi Muhammad SAW kerana nguweni awake dhewek pituduh agama hang bener lan suci. Hang kapindho mumulih nduweni makna mulih...