Nulis Cerita Cendhek iku Gampang (3-tamat)

Minggu, 10 November 2019 06:12 WIB (Opini)
- Moh. Syaiful

  NGAWITI  NGANGGO RAGANGAN               Hang dadi pikiran kawitan dienggo ngangkati gawe cerita biiyasahe kanggone wong hang durung tau babar pisan nggawe cerita iku h...


Nulis Cerita Cendhek iku Gampang (2)

Minggu, 03 November 2019 19:06 WIB (Opini)
- Moh. Syaiful

  PROSES NGGARAP CERITA CENDHEK             Kadhung wis ulih ide, sakteruse ndadekaken ide mau dadi tulisan hang apik. Nulis cerita cendhek sing padha ambi nulis karangan ilmiah. ...


Nulis Cerita Cendhek iku Gampang (1)

Kamis, 31 Oktober 2019 15:27 WIB (Opini)
- Moh. Syaiful

  PARAN IKU CERITA CENDHEK       Cerita Cendhek, kadhung ring basa Jawa diarani Cerita Cekak (Cerkak), kadhung ring bahasa Indonesia diarani Cerita Pendek (Cerpen). Kadhung nurut Wikipedia, Cerita Pendek iku, ...


Using Keminggris

Senin, 28 Oktober 2019 15:46 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Amite. Using tah, paran salahe basa Using utawa basa Indonesia, kari seru disepelekaken tepak nggawe aran acara, panggonan tah aran hadhiyah ring Banyuwangi. Kari lebih dhemen keminggris. Ya, makene wong-wong njaban hang sing ngarti basa Using tah...


Fatrah Abal Lan Orkes Melayu Basa Using

Senin, 21 Oktober 2019 11:27 WIB (Opini)
- Hasan Sentot

Gendhing-gendhing Using iku, bengen akeh-akehe diiringe ambi tabuhan angklung, gandrung lan keroncong. Malah jaman Bupati Djoko Supaat Slamet, kawitan tahun 1970-an, gendhing Banyuwangi mung ulih diiringi tabuhan gandrung lan angklung. Masiya gedigu,...


Gandrung Sewu 2019 – Panji Sunangkoro

Minggu, 20 Oktober 2019 05:56 WIB (Opini)
- Elvin Hendratha

Perhelatan festival Gandrung Sewu (GS) tahun 2019 di Pantai Marina Boom Banyuwangi telah  dilaksanakan tanggal 12 Oktober 2019. Sejak tahun 2012 agenda tahunan Gandrung Sewu telah menujukkan eksistensinya, memberikan warna tersendiri bagi dunia ...


Gandrung Sewu 2019

Minggu, 13 Oktober 2019 07:09 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Kembang menur kembang melathi, kadhung ngaku dulur gadukena nong njero ati Gedigu jare dhalange ring gelaran Gandrung Sewu (GS) 2019, kaya njawab pirangane pitakonan lan penemu kritis dulur-dulur hang setemene ngeman ring gelaran kang wis kaping w...


Hasnan Singodimayan: Aran Desa ring Kutha Banyuwangi

Selasa, 08 Oktober 2019 11:52 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Aran Desa Ring Kutha Banyuwangi Nalika penjajahan Landa sedurunge Perang Pasifik,  hang aran kelurahan iku mung sewates hang pareke pendhapa lan masjid. Yaiku kelurahan Kepatihan lan kelurahan Temenggungan. Hang liyane magih diarani desa lan ...