Puput-puput Lomba Cerita Ndongeng

Sabtu, 17 Desember 2022 07:49 WIB (Opini)
- Nani Asiany Mustikowati

Lomba Ndongeng ring acarane Literasi Using kang dianakaken ring Gedung Djuang wis bubar. Lomba kang dipiloni lare-lare SD/MI sak Kabupaten Banyuwangi, pemenange wis diumumaken ambi panitiya. Ana kang girang atine lan ana kang nelangsa merga arane sin...


Penemu Kanggo Ikawangi Pusat Mengarepe

Kamis, 15 Desember 2022 08:51 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Tepak wong-wong hang milu Munas Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) Pusat dina Minggu sore milih mayjen (purn) Rusdi Maksum minangka ketua umume, kabeh keplok setuju. Nawi mung isun hang ngerasa gok iki ana hang luput.    Apuwa gedigu? ...


Ikawangi Pusat Milih Ketua Anyar, Wong Lawas

Senin, 12 Desember 2022 08:17 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) Pusat dina Minggu sore wis nggelar Musyawarah Nasional limang tahunan hang kaping lima. Salah siji agendhane yaiku milih ketua umum anyar. Hang kepilih cumpu wong lawas, pembinane yaiku mayjen (purn) Rusdi Maksum...


Bangsa Alus Hang Jaga Desa Benelanlor

Jumat, 18 November 2022 07:45 WIB (Opini)
- Muhamad Novi Yusuf

Ana cerita lawas hang mula ana anane. Masiya tah, kadhang ana hang sing percaya nang wujud uga kedadeyane. Ring desanisun, Benelanlor, iku ana parewangan utawa ana hang jaga teka bangsa alus. Sun ceritakaken teka ulihe ngerungokaken teka masarakat ha...


Nggandrungi GANDRUNG

Kamis, 10 November 2022 08:45 WIB (Opini)
- Slamet Hariyadi

Ulan kepungkur Banyuwangi nganakaken iwuh Festival Gandrung Sewu (FGS) ring Pesisir Boom Banyuwangi. Masarakat hang ana ring endi bain padha tumplek bleg kerana wis ngerandhu rong taun hing bisa kelaksan iwuh iki kelawan sempurna mer...


Gugon Tuhon, Wong Using Nggolet Tamba (1)

Rabu, 26 Oktober 2022 08:02 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Gugon tuhon kadhung jare kamus Basa Using-Indonesia karangane ruwahe Pak Hasan Ali yaiku suwijine kepercayaan hang hing gathuk ambi nalar utawa akal taping seru digugu ambi masarakat.    Ana uwong hang ngarani gugon tuhon iku kelawan istil...


Usingisasi, Golet Jati Diri Banyuwangi

Selasa, 18 Oktober 2022 06:43 WIB (Opini)
- Slamet Hariyadi

Tulisan iki minangka nanggepi tulisan dina kepungkur bab “Gesah Masarakat Adat Jawa Timur: Aja Sampek Kelangan Adat”. Ring tulisan iku disampekaken jare narasumber Suko Widodo ngomong kadhung lare nom-noman saiki iki kelangan budaya ...


Banyuwangi Mula Akeh Banyune

Sabtu, 01 Oktober 2022 07:22 WIB (Opini)
- Slamet Hariyadi

Wis kesuwur kadhung aran Banyuwangi asal-usule teka cerita rakyat Sritanjung hang dipulasara ambi Sidapeksa sampek dibuwang ring banyu gedhi. Ahire semebrung ganda arum hang semebar lan wong-wong padha ngucap banyune wangi.... Banyuwangi. C...