(Cerita Cendhek) Getap

Minggu, 06 September 2020 06:44 WIB (Sastra)
- Nur Holipah

Zidni, putune Alik hang magih sekolah TK, umet ngelukaken keresek abang hang butul pucuke diuweni rumput jepang, ditarik kaya-kaya ngelukaken layangan. Bolak balik, digawa ngulonaken ngetanaken, kaya tindhesan. Angin semilir ngantem uwit...


Donga

Minggu, 30 Agustus 2020 07:15 WIB (Sastra)
- Andi Sep Kurniawan

Saben melebu ring ulan agustus ati mesthi merungkul tatu. Mesthi enget pirang-pirangane lembaran cerita hang wis tau ditulis bareng. Eluh kudu-kudu temebluk teka sisihe. Arep ngelali taping wis kadhung dadi samake ceritane awakisun, diganti ya s...


Seruwal Cemeng Kelambi Cemeng

Minggu, 23 Agustus 2020 07:25 WIB (Sastra)
- Satria Pujangga

Dina Sabtu hang dianten-anteni Sarjan wis teka. Soren iku rupane Sarjan katon seneng, sing biyasahe jam papat soren wis mari denden seru katon nggantenge. Rambute dilengani lan digaru katon kelunyum, sing lali nganggo lenga wangi disemprotaken s...


Gedhangdhut

Minggu, 16 Agustus 2020 07:25 WIB (Sastra)
- Iskak Basuki

Dalane wong urip iku beda-beda, dhewek-dhewek. Naming ya ana padhane. Padhane, padha-padha ngerasakaken seneng lan sara, manis lan pait. Kadhangane tayongan liwat dalan alus rata lan kenceng, liya dina nemoni dalan geronjalan watu-watu...


Gubab

Minggu, 09 Agustus 2020 08:01 WIB (Sastra)
- Hasan Sentot

Anggitane: Sentot Parijoto Direktur ambi mendelik, nuding-nuding karyawane hang diajak rapat. Jare perusahaane rugi terus, merga anak buahe sing bisa megawe. Itung-itungane kudune bathi, taping angger pitungan pungkasan mesthi sing ana bathine. Ma...


Kacang Sak Cingkek

Minggu, 02 Agustus 2020 07:27 WIB (Sastra)
- Hani Z. Noor

Serngenge nyunar seru barake, panas kenthang-kenthang. Man Ja’i melaku ngulonaken, rada lempe kerana sakat isuk durung madhang. Kelendi nak madhang, ulihe subuh mau ngetan, mudhun teka desa Lulian nyang kutha mikul cingkek nggawa kacang brol un...


Cupar

Minggu, 26 Juli 2020 06:13 WIB (Sastra)
- Hasan Sentot

Langit ring ndhuwure umah katon peteng, masiya wis melebu wayah isuk. Kudune serngenge wis metu semunar madhangi donya, taping dina iki kaya ketinggul mega. Udan suwengi kaya magih ninggal hawa adhem, lemah ring latar magih katon ngecembeng banyu. Be...


Bakaran Sawi

Minggu, 19 Juli 2020 06:01 WIB (Sastra)
- Nur Aini

"Antenana Isun ning pinggire dalan, bareng pokoke yah, aja ditinggal. Awas kadhung ditinggal!” Abanisun ngancas ana ring tilpun. Isun mula sing dhemen kadhung sepidhahan nana kancane. Mesthi kudu ana kancane, masiya tawis sing goncengan. H...