Cerita Cendhek (Susuk Limangewu)

Minggu, 17 Mei 2020 08:05 WIB (Sastra)
- Nur Holipah

Sajadah wis digelar ring papan sembahyang. Apak wis manggon ring papan paimaman. Kabeh wis siyap arep sholat maghrib jamaahan. Siji hang durung teka, Arip. Kari nganteni makmum siji iki, hang magih wudu nung ledheng ngarepan umah. “Celu...


Cerita Cendhek: Jaruman

Minggu, 10 Mei 2020 09:07 WIB (Sastra)
- Satria Pujangga

Serngenge buru meledhung ring bucu wetan. Akim lan Holik lungguh ring pinggire ril sepur madhep ngetan ambi nyawang lakune serngenge hang munggah edheng-edheng. Angger dina pereiyan, mari subuh lare loro iku mesti melaku-melaku golet angin ring ...


Cerita Cendhek: Juragan Gula Aren

Minggu, 03 Mei 2020 08:04 WIB (Sastra)
- Samsul Hadi

Subuh rantag manuk cucak padha gendhingan saut-sautan nang empang Jajang Ori Gesing. Manuk Manyar hang gelantongan gendhingan ambi membat mayun nang sisihe hang cemanthel nang empang jajang, sampek temiyung nyangga sisihe. Manuk puter ...


(Cerita Cendhek) KIPAS

Minggu, 26 April 2020 05:53 WIB (Sastra)
- Asri Rindang

"Mak Adon, age tah tumbasaken kipas angin niku," Sari njaluk ambi nuding kipas hang dipajang ring toko wetan dalan.  "Umahe gedheg! Wis isis! Dienggo paran kipas angin!" saure Mak Ijah ambi nutugaken ulihe nguntingi kangku...


(Cerita Cendhek)

Minggu, 19 April 2020 10:01 WIB (Sastra)
- Hasan Sentot

Serngenge mangkat merambat munggah. Panase nyebar nyerambahi uwite-uwitan lan sekehe tanduran. Isun milih ngopi nung warunge Bik Anjarah, ambi ngilangi rasa ngantuk. Sega Cawuk hang ditawakaken Bik Anjarah sun tulak alus, merga weteng sing pati elom ...


(Cerita Cendhek) Ngenthit Welas

Minggu, 12 April 2020 11:03 WIB (Sastra)
- Samsul Hadi

 Serngenge wis rantag, semilire angin isuk hang nggawa ebun ndadekaken tambah segere hawa ring isuk iki. Isun wis cepak-cepak arep melaku megawe polae dina Senin digi apel pagi sulung. Abane wong wadon keluthekan nang pawon nyorotaken kopi ...


(Cerita Cendhek) Dulit

Minggu, 05 April 2020 13:19 WIB (Sastra)
- Asri Rindang

"Munggone temenan wong iku dulit?" Ikah mempeng sangsi. *** Kelawan rasa kuwatir isun melaku ngeliwati dalan hang sepi iki. Rumangsanisun kaya ana hang milu nang mburinisun.  Srek! Suwara iku nambahi kemesude ati, kemeret...


Cerita Cendhek: GETUN

Minggu, 29 Maret 2020 10:45 WIB (Sastra)
- Satria Pujangga

“Kang sepurane, Isun saktemene isin arep ngomong iki nyang Rika. Kepingine Isun arep ngomong langsung nyang Rika. Isun ngerti Rika sing welas nyang Isun kerana Rika dhemen ambi Rantika. Sedurunge Rika getun ring dina mburian, njaluk tulung timb...