(Cerita Cendhek) Untung Dhug Gleng (4)

Minggu, 17 Maret 2024 08:51 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

UNTUNG DHUG GLENG (4)        “Wak, kayane Isun sing kongang marani Untung kanggo periksa tatune ning dokter, Wak. Byek, uwis seminggu yah. Engko dikira goroh Isun iki, Wak,” jare Man Samhari ambi kesr...


(Cerita Cendhek): Untung Dhug Gleng (3)

Minggu, 10 Maret 2024 07:02 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

UNTUNG DHUG GLENG (3) Aja takon jerite Mbok Janeh nalika nulih Untung magih lungguh mbejugrug ring kerosi lawase. Suwarane kaya-kaya ngebegi umahe lan merambat adoh sak Kampung Kerajan Desa Kelir. Sing kathik suwi, tangga parek lan adoh padha mara...


(Cerita Cendhek) Mi Ayam Cekeker

Minggu, 03 Maret 2024 06:53 WIB (Sastra)
- Wahyu Rizki Kurnaini

Sing kerasa wis 8 taun isun laki rabi. Buru diparingi, mandheg telung ulan saiki. Awak kerasa lesuh, mangan sing arep. Jare uwong iki kang diarani nyidham. “Dhik, Rika arep panganan paran, nawi Isun bisa nggoletaken," takone Kang Saleh ...


(Cerita Cendhek) Untung Dhug Gleng (2)

Minggu, 25 Februari 2024 08:09 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

UNTUNG DHUG GLENG (2)  Dulur lan tangga soren iku padha nggerombol ring arep umahe Man Samhari, ngerandhu tekane Jamali hang mari dirawat ring Kamar Sakit. Lare enom-noman lanang lan wadon uga akeh hang nggerombol-nggerombol milu mapag tekane...


(Cerita Cendhek) Wis Sun Ihlasena

Minggu, 18 Februari 2024 07:00 WIB (Sastra)
- Wahyu Rizki Kurnaini

Serngenge wis mangkat melethek. Sun sawang anak perawanisun wis mangkat denden arep melaku megawe. Mesem-mesem nang ngarepe kaca nyawang iyane dhewek hang katon ayu. Ngelus-ngelus tangan lan sikile kang diborehi handbody. Kulit kuning langs...


(Cerita Cendhek) Untung Dhug Gleng

Minggu, 11 Februari 2024 07:40 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

               Untung, sakat lahir awake wis sing normal. Tangane ciker karo, sikute sing keneng dikencengaken. Semono uga sikile. Dhengkule nekuk mengarep, sing bisa kenceng lan...


(Cerita Cendhek) Wit Lerek ring Kali Kajian

Minggu, 04 Februari 2024 06:56 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Dina Minggu isuk, Irik mata walangen lungguh ring pelanca ngarep umahe. Lare kelas papat hang tau ngendhog setaun merga rapote elek iku sakat sore katon saya ngelayung bingung.    Emake ya weruh. Endane ana kedadeyan nong sekolahan maning ...


(Cerita Cendhek) Samsul lan Kopi Abang, Ijo

Minggu, 21 Januari 2024 06:06 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

"Kelendi Lik, serta marek kuliyahe, paca arep milu menganan kopi?" apake Samsul takon nang anak lanange hang lungguh ring pelanca.    Ring pelanca, emake wis nyepakaken jajan sepiring lan kopi sak lumur.    Samsul buru...