(Cerita Cendhek) Randha Kepus

Minggu, 05 September 2021 11:06 WIB (Sastra)
- Satria Pujangga

Man Dolah, pirang-pirang dina iki katon metenggengen thok. Isuk soren kantru-kantru lungguh nang pelataran umahe. Katone ana hang dipikiraken, maklum bain wis telung ulan ditinggal mati rabine. Wangune iyane wis sing kuat urip dhewekan, mangan d...


(Cerita Cendhek) Tuku Lupis Kasinen

Minggu, 29 Agustus 2021 11:37 WIB (Sastra)
- NURHARIRI

Isuk-isuk Tukul wis mbelayu-mbelayu ring umahe kancane hang aran Mamat. Tukul cemeng kopine kerana mari mecah celengane kira-kira ulih rong juta lebih. Tukul kepingin tuku HP android makene bisa memengan media sosial kaya kanca-kancane, kerana iku Tu...


(Cerita Cendhek) Bukak-an Siji

Minggu, 22 Agustus 2021 07:37 WIB (Sastra)
- Urip Limartono Aris

Suwarane adan Magrib lamat-lamat rungu teka langgar wetan umahe Mujaki. Wangune Man Usik wis nong langgar. Lemah hang diedegi langgar iku, bengene lemah keluwargane apake Man Usik. Apake Man Usik kelebu wong sugih ring desa iku. Lemahe sak weran-wera...


(Cerita Cendhek) Thulik lan Atose Watu

Minggu, 15 Agustus 2021 11:41 WIB (Sastra)
- NURHARIRI

Thulik anak kemunjilane Kyai Zarqoni, umure wis limalas taun, naming magih sing bisa ngaji kaya dulur-dulur liyane. Kadhung bapake muruk, iyane sing gelem milu ngaji, senengane memengan lan sing jarang muyab ring kanca-kancane ngaji. Kadhang kanca-ka...


(Gurit Using) Sun Anteni, Sukur

Minggu, 08 Agustus 2021 10:03 WIB (Sastra)
- Urip Limartono Aris

Sun Anteni   Pirang bengi maning isun kudu nganteni rasane kaya wis sing kanti kumpul bareng guyonan dadi siji kaya bengen magih sakpucuke deriji   Ayuk Lik gancang aron mulih ring umah jare njaluk kelon ring kama...


(Cerita Cendhek) Sing Serantan

Minggu, 01 Agustus 2021 14:46 WIB (Sastra)
- Urip Limartono Aris

Wis telung taun Mujaki disiksa ambi larane. Wis ping kaping-kaping melebu metu rumah sakit kerana lara lambung hang sing aron-aron. Masiya gedigu, Mujaki mula rada tambeng uwonge. Panganan sirikan hang sing diulihi, magih bain dipangan. Sing ulih ngo...


(Cerita Cendhek) Beda Bengene

Minggu, 25 Juli 2021 12:27 WIB (Sastra)
- Andi Sep Kurniawan

Ngenget-enget jaman bengen wayah cilik ana bain hang nggawe awak iki kudu mesem, ngatonaken seru pethakalane. Bengen iwuhe lalare merga menganan kayatah temekeran, kasti kereweng, pal-palan, jet-jetan, dhor-dhoran lan sepiturute. Umpamane diba...


(Cerita Cendhek) Luru Poh

Minggu, 18 Juli 2021 11:07 WIB (Sastra)
- Muhamad Novi Yusuf

Panas kenthang-kenthang tepak serngenge magih ana ring tengahe langit, akeh lalare cilik hang golet panggonan hang iyup. Salah siji lare hang duwe niyatan memengan ring njero alas yaiku arane Rojali, iyane ngajaki kanca-kancane golet panggon ngadhem ...