(Cerita Cendhek) Wis Sun Ihlasena

Minggu, 18 Februari 2024 07:00 WIB (Sastra)
- Wahyu Rizki Kurnaini

Serngenge wis mangkat melethek. Sun sawang anak perawanisun wis mangkat denden arep melaku megawe. Mesem-mesem nang ngarepe kaca nyawang iyane dhewek hang katon ayu. Ngelus-ngelus tangan lan sikile kang diborehi handbody. Kulit kuning langs...


(Cerita Cendhek) Untung Dhug Gleng

Minggu, 11 Februari 2024 07:40 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

               Untung, sakat lahir awake wis sing normal. Tangane ciker karo, sikute sing keneng dikencengaken. Semono uga sikile. Dhengkule nekuk mengarep, sing bisa kenceng lan...


(Cerita Cendhek) Wit Lerek ring Kali Kajian

Minggu, 04 Februari 2024 06:56 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Dina Minggu isuk, Irik mata walangen lungguh ring pelanca ngarep umahe. Lare kelas papat hang tau ngendhog setaun merga rapote elek iku sakat sore katon saya ngelayung bingung.    Emake ya weruh. Endane ana kedadeyan nong sekolahan maning ...


(Cerita Cendhek) Samsul lan Kopi Abang, Ijo

Minggu, 21 Januari 2024 06:06 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

"Kelendi Lik, serta marek kuliyahe, paca arep milu menganan kopi?" apake Samsul takon nang anak lanange hang lungguh ring pelanca.    Ring pelanca, emake wis nyepakaken jajan sepiring lan kopi sak lumur.    Samsul buru...


Cerita Cendhek: Juragan Becak

Minggu, 07 Januari 2024 07:05 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Apakisun juragan becak. Saben isuk para tukang becak pating teka meruput sak perlu njuwut becak hang disewa. Picis sewane bida-bida ndeleng rupane becake hang kelendi.    Hang biyasah sukur bisa melaku, panggon lungguhe hing ana lukisane s...


Mayo Ngaji lan Sepi Ati , Batakane Endi?

Minggu, 17 Desember 2023 05:49 WIB (Sastra)
- NURHARIRI

MAYO NGAJI   Melik melik katon siji Diuber paran karepe Magih cilik diwulang ngaji Mbesuk gedhi aji uripe   Nganggo kelambi dipelentreng Melaku-melaku puter kayun Ayo ngaji hang patheng Mbesuk gedhi makene sing...


Belaburan

Minggu, 26 November 2023 12:21 WIB (Sastra)
- Moh. Syaiful

Udan magih nggecek bain durung ana sudane. Lurung nuju nyang tegalan magih kembung banyu. Juglangan lurung makadham paran maning, sing luput teka kembunge banyu udan. Uwangan pinggir sawah  ana ring iringane lurung banyune munggah, sithik engkas...


Cercen: Urip Bareng

Minggu, 19 November 2023 07:27 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Urip Bareng Dianggit ring Ahmad Muzakky El Fayed Lulus SMP isun langsung dilamar ambi kang Andi. Bakalan sing suwe, kang Andi langsung nyang umah ngomong nyang emak. Sayange apak sing weruh, apak wis ninggal tepak isun kelas siji SMP. ...