Nur Holipah, Sisik Melik Penganggit Basa Using

Jumat, 11 Desember 2020 06:47 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Meledhek unyike wong wadon Giri iki serta arane diumumaken nong acara Penerimaan Penghargaan sebagai “Penulis Muda” ring Kabupaten Banyuwangi, 8 Juli 2016 rikala jaman semana. Dina iku pancen dinane Nur Holipah, penganggit sastra using ta...


Ustad Gopar Rogojampi: Ana Aji Nunggang Godhong

Jumat, 04 Desember 2020 08:09 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Kiyai Abdul Ghofar, Pengasuh Pondok Pesantren Salafiyah Putri Rogojampi sakat cilik urip ring kalangan pondhok. Kakike, KH Zainudin, salah siji ulama hang kesuwur ring Rogojampi. Kiyai Zainudin asale teka Banten, mangkane akeh ditekani wong kanggo si...


Wildan Suyuthi, Pendekar Hukum lan Buku teka Genteng

Jumat, 27 November 2020 07:31 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

"Merga Buku Isun Ana" gedigu salah siji unen-unen hang tau ditulis ahli hukum teka Genteng, Dr. Drs. H. Wildan Suyuthi Mustofa, SH, MH gedigu aran jangkepe wong kelairan Genteng taun 1947. Hing maido merga iyane wis nulis 12 buku penting ma...


Muhammad Ikwan, Keluncing lan Guru Ekskul Paling Garus

Jumat, 20 November 2020 07:34 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Kadhung ana suwarane laikan gandrung hang paling temancep noring ati kanggone wong Banyuwangi katone magih wong siji iki. Cak Wan gediku biyasae iyane diceluk. Cak Wan iki wis dadi tukang keluncing gandrung sakat iyane tamat SMA ulih warisan tek...


Dino Nggawa Turis Jepang nyang Banyuwangi

Jumat, 06 November 2020 07:00 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Kadhung rong taun kepungkur rika kecaruk rombongan turis Jepang ring festipal Gandrung Sewu, bisa dipastekaken iku rombongan wong Jepang hang dikirim Mochlis Handy Kurniawan lare Banyuwangi hang saiki wis dadi penduduk ring Tokyo Jepang. Lare kelair...


Haris, Cerita Sukses Lare Banyuwangi Dodol Pitik Goreng ring Balikpapan

Jumat, 23 Oktober 2020 06:16 WIB (Tokoh)
- Arif Sugiono

Niyate golet penguripan ring tanah umbaran kelebu sukses gedhi. Syamsul Haris, nekat nyabrang teka tanah kelairane nyang Balikpapan lan saiki wis nduwe warung pitik goreng loro. Aran warunge Kentaki Ndeso. Taun 2009 kepungkur, Haris...


Sahuni: Isun Kepingin Ngedegaken Akademi Kesenian Banyuwangi

Minggu, 18 Oktober 2020 14:32 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Kanggo ngurmati Pak Sahuni hang dina iki nemoni pesthine, belambangan.com ngetokaken wawancara Hasan Sentot taun 2018 dienggo majalah Lontar Using hang diterbitaken ring Balai Bahasa Jawa Timur. Sapa hang sing weruh aran Sahuni, pensiyunan Di...


Lare Banyuwangi Ngadhepi Kapal China

Jumat, 02 Oktober 2020 07:29 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Magih enget kedadeyan viral kira-kira ulan Desember 2019 tepak ana kapal Indonesia ngusir kapal Penjaga Pantai China hang melebu wilayah segara Indonesia? Magih enget ana lare wadon hang komunikasi ambi kapal China ngewarahi gok iki perairan Ind...