Rekor Walikota Jakarta Magih Dicekel Wong Banyuwangi

Jumat, 27 Mei 2022 08:23 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Ana rekor hang digawe wong Banyuwangi ring ibukota Jakarta hang kayane mohal dibaleni sapa bain, yaiku kanca sebangku sekolah SMA hang aju bareng dadi walikota ring Jakarta.    Rekor iku hang nyekel hing ana liya ruwahe pak Abdul Kahfi han...


Susi Susanti Kedhapuk Maning Dadi Seblang Olehsari 2022

Sabtu, 14 Mei 2022 10:25 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Wis rong taun iki Seblang Olehsari sing dianakaken gedhen-gedhenan merga ana pageblug ring taun 2020 lan  2021. Taun 2022 Seblange balik maning nyang Susi Susanti, taun iki iyane maning hang kepilih dadi Seblang ring Olehsari, liwat pe...


Rudi Maspuali: Sing Nyageraken Upahe Sukwan

Jumat, 04 Maret 2022 08:29 WIB (Tokoh)
- HENI KURNIAWATI

Paribasan nulih gunung, kaya parek lan endah sawangane. Naming serta diparani, temakaken adoh lan mung alas gedhe belaka. Gedigu ujare Rudi Maspuali, guru honorer ring SD Negeri Kenjo, Desa Kenjo Kecamatan Glagah, Banyuwangi nyauti anggepane masyarak...


Gandrung Siti, Nggandrung Sampek ring Pesantren

Jumat, 04 Februari 2022 09:14 WIB (Tokoh)
- Eko Budi Setianto

Kesit, telikas lan dhemenane jugedan. Ya gedigu iku tawis polah tingkahe jebeng cilik hang aran Siti Astutik iku sedinane. Tingkahe hang kerep nggawe uwong geregeten iku wangune wis nggarai kepincute Pak Ba’i, juragan gandrung hang um...


Kang Yadi lan Energi Bali

Jumat, 28 Januari 2022 10:41 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Kelendi kabare salah siji pelukis senior Banyuwangi, kang Supriyadi utawa kesuwur kelawan aran S. Yadi K.?    Ditemoni ring umahe hang uga dadi studhiyo lukise, kang Yadi magih kaya bengen, ngasilaken lukisan-lukisan. Operasi ring sikile k...


Wak Hasnan: Isun Iki Setemene Sing Kadheman

Jumat, 21 Januari 2022 14:33 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Tepak Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) Pusat Jakarta mulih dina Rabu sore sambang kanggo nemoni Bupati Ipuk Fiestiandani lan stafe sak perlu nggesahaken rencana mancat sepidhah bareng ring Banyuwangi, isun milu katut ring rombongan iku. Bupati g...


Bintang, Juwara Sepidhah BMX Teka Srono, Banyuwangi

Jumat, 19 November 2021 09:53 WIB (Tokoh)
- Moch nur rofiq

Akeh wong-wong hang nduwe bakat gedhi ring Banyuwangi teka artis, pemusik, penyanyi lan atlit. Salah sijine atlit Banyuwangi hang mencorong sunare ring telatah sepidhah pancal BMX hang seperene magih terus dadi juwara yaiku Bintang ara...


Banyuwang Arep Duwe Musium Gandrung

Rabu, 10 November 2021 10:16 WIB (Tokoh)
- Eko Budi Setianto

Nggenepi Bangunan panggung kesenian hang wujud 'Omprog Gandrung', nung sak ubenge Waroeng Kemarang hang ana ring Desa Tamansuruh, Kecamatan Glagah, bakal dibangun Musium Gandrung. Rencana nggawe musium iku diceritakaken langsung ambi Pak Wowo...