Gandrung Siti, Nggandrung Sampek ring Pesantren

Jumat, 04 Februari 2022 09:14 WIB (Tokoh)
- Eko Budi Setianto

Kesit, telikas lan dhemenane jugedan. Ya gedigu iku tawis polah tingkahe jebeng cilik hang aran Siti Astutik iku sedinane. Tingkahe hang kerep nggawe uwong geregeten iku wangune wis nggarai kepincute Pak Ba’i, juragan gandrung hang um...


Kang Yadi lan Energi Bali

Jumat, 28 Januari 2022 10:41 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Kelendi kabare salah siji pelukis senior Banyuwangi, kang Supriyadi utawa kesuwur kelawan aran S. Yadi K.?    Ditemoni ring umahe hang uga dadi studhiyo lukise, kang Yadi magih kaya bengen, ngasilaken lukisan-lukisan. Operasi ring sikile k...


Wak Hasnan: Isun Iki Setemene Sing Kadheman

Jumat, 21 Januari 2022 14:33 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Tepak Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) Pusat Jakarta mulih dina Rabu sore sambang kanggo nemoni Bupati Ipuk Fiestiandani lan stafe sak perlu nggesahaken rencana mancat sepidhah bareng ring Banyuwangi, isun milu katut ring rombongan iku. Bupati g...


Bintang, Juwara Sepidhah BMX Teka Srono, Banyuwangi

Jumat, 19 November 2021 09:53 WIB (Tokoh)
- Moch nur rofiq

Akeh wong-wong hang nduwe bakat gedhi ring Banyuwangi teka artis, pemusik, penyanyi lan atlit. Salah sijine atlit Banyuwangi hang mencorong sunare ring telatah sepidhah pancal BMX hang seperene magih terus dadi juwara yaiku Bintang ara...


Banyuwang Arep Duwe Musium Gandrung

Rabu, 10 November 2021 10:16 WIB (Tokoh)
- Eko Budi Setianto

Nggenepi Bangunan panggung kesenian hang wujud 'Omprog Gandrung', nung sak ubenge Waroeng Kemarang hang ana ring Desa Tamansuruh, Kecamatan Glagah, bakal dibangun Musium Gandrung. Rencana nggawe musium iku diceritakaken langsung ambi Pak Wowo...


Pendhekar Banyuwangi: Mul Deki

Jumat, 22 Oktober 2021 10:07 WIB (Tokoh)
- Heri Rakhmat

Sapa hang sing kenal ambi Mul Deki. Wong lanang kang awake dhempak pensiunan Dinas Perhubungan Banyuwangi iki semerambah noring lingkungan panggonane urip sedina-dina nang mburine terminal Karangente. Wong tuweke nengeri iyane nggawe aran Mulyon...


Mochamad Pungki Hartono Musisi Using ring Lake Toba Music Festival

Jumat, 15 Oktober 2021 09:19 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Mochamad Pungki Hartono, lulusan STKW Surabaya Jurusan Seni Karawitan hang manggon ana ring Aliyan Rogojampi Banyuwangi bareng ambi “Munsing” milu ring Festival Lake Toba tahun 2021. “Munsing” yaiku Musik Nada Using salah s...


Edy Hariyanto: Beasiswane Dienggo Bandha Jaranan

Jumat, 17 September 2021 10:15 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Jaranan kanggone wong-wong Banyuwangi umume pancene kelebu seni pinggiran. Seni hang kurang prestise, jare lare saiki kurang gengsi. Arep sing diarani kurang gengsi kelendi barang maine bain ana ring latar dudu ring panggung kaya kesenian-keseni...