Ali Kenthus Guru Maca Lontar Kesuwur Dadi Dhagelan

Sabtu, 04 September 2021 11:52 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Sapa nak sing kenal ambi wong siji iki. Iyane kesuwur ana ring dhagelan janger. Sing mong ndhagel naming uga bisa dadi host utawa pembawa acara ana ring kegiyatan-kegiyatan resmi Festival-festival  Banyuwangi. Bareng ambi Slamet Penyet lan Ba&rs...


Ridzkiya Karimatus Sholeha: Pegiyat Sastra Using

Jumat, 20 Agustus 2021 09:27 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Wis biyasah kene rungu wong ngomong “milu nguri-uri basa Using.” Minangka basa hang urip, basa Using ana basa lesan lan kudu ana basa tulise makene hing gedigu bain, mandheg merujuk lan diontal kala. Nah, hang milu nguri-uri basa Using tu...


Dr. Taufiq, Magih Kepingin Nggelar Festival Angklung

Jumat, 16 Juli 2021 13:30 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Paran digawe dokter Taufik Hidayat, MKes- SpAnd (K) sak uwise pangsiun minangka Aparatur Sipil Negara (ASN) lan wurung nyalonaken dadi bupati? "Isun magih ngimpi bisa nampilaken festival angklung caruk," jare dokter Taufiq Hidayat ring kli...


Kol. Inf. Faisal Rizal, Lare Using Madeg Dadi Dandim Balikpapan

Jumat, 09 Juli 2021 19:01 WIB (Tokoh)
- Arif Sugiono

Kolonel Inf. Faisal Rizal lare Using hang sukses madeg dadi Komandan Distrik Militer (Dandim) 0905/Balikpapan minangka salah siji lare Banyuwangi hang nduwe karir apik ring donya kemiliteran. Kang Faisal lair ring Benculuk Banyuwangi&n...


Moh. Noer Hafandi, Penggagas Ngadege Ikawangi

Jumat, 11 Juni 2021 09:40 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

"Sedurunge (gubernur DKI) Sutiyoso nggawe program Rumah Singgah, kene wis ana ide taun 1972,"  jare pak Moh. Noer Hafandi. Rumah Singgah iku hang kepingine dadi salah siji gunane ana paguyuban Ikawangi ring Jakarta.    Pak A...


Wito Laros, Anake Magersari Glenmore Ngurusi Perhutanan Sosial Nasional

Jumat, 16 April 2021 07:45 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Tepak ana diskusi virtual kanggo mengeti Dina Bumi tingkat nasional tanggal 22 April engko, hang arep dibukak ambi pidhato teka Mendagri Tito Karnavian, ana salah siji pembicarane, yaiku Suwito. Cumpu iyane lare teka Genteng, Banyuwangi.   ...


Pelukis Banyuwangi: S. Yadi K

Jumat, 09 April 2021 07:31 WIB (Tokoh)
- Elvin Hendratha

Saya berkenalan dengan Pelukis S.Yadi K pada sekitar tahun 1988-an. Hanya sekali itu bertemu pada saat itu, kemudian intens berjumpa kembali sejak dua tahun lalu. Saat itu seorang seniman karib bapak saya bernama Slamet Utomo memperkenalkan...


Pelatihan Sinden Using, 2D lan 18 Sindhen Pilihan

Kamis, 01 April 2021 07:32 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Meledhek unyike lare wadon sak keloron iki serta arane karo-karone kasebut melebu nyang pilihan juri ring Pelatihan Sinden Using 2021 ring pelinggihan Disbudpar Banyuwangi hang ana ring tanggal 30 Maret 2021. Wis kepilih 18 lare hang melebu ring prog...