Dino Nggawa Turis Jepang nyang Banyuwangi

Jumat, 06 November 2020 07:00 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Kadhung rong taun kepungkur rika kecaruk rombongan turis Jepang ring festipal Gandrung Sewu, bisa dipastekaken iku rombongan wong Jepang hang dikirim Mochlis Handy Kurniawan lare Banyuwangi hang saiki wis dadi penduduk ring Tokyo Jepang. Lare kelair...


Haris, Cerita Sukses Lare Banyuwangi Dodol Pitik Goreng ring Balikpapan

Jumat, 23 Oktober 2020 06:16 WIB (Tokoh)
- Arif Sugiono

Niyate golet penguripan ring tanah umbaran kelebu sukses gedhi. Syamsul Haris, nekat nyabrang teka tanah kelairane nyang Balikpapan lan saiki wis nduwe warung pitik goreng loro. Aran warunge Kentaki Ndeso. Taun 2009 kepungkur, Haris...


Sahuni: Isun Kepingin Ngedegaken Akademi Kesenian Banyuwangi

Minggu, 18 Oktober 2020 14:32 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Kanggo ngurmati Pak Sahuni hang dina iki nemoni pesthine, belambangan.com ngetokaken wawancara Hasan Sentot taun 2018 dienggo majalah Lontar Using hang diterbitaken ring Balai Bahasa Jawa Timur. Sapa hang sing weruh aran Sahuni, pensiyunan Di...


Lare Banyuwangi Ngadhepi Kapal China

Jumat, 02 Oktober 2020 07:29 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Magih enget kedadeyan viral kira-kira ulan Desember 2019 tepak ana kapal Indonesia ngusir kapal Penjaga Pantai China hang melebu wilayah segara Indonesia? Magih enget ana lare wadon hang komunikasi ambi kapal China ngewarahi gok iki perairan Ind...


Ilham Mursidi: Dhalang Using Satus Persen

Jumat, 18 September 2020 09:15 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

"Muga-muga pageblug gancang uncal. Kadhung milu sejarahe bengen, Maulana Ishak nambani Dewi Sekardadu, pagebluge ilang mareke ulan Sura," jare Ilham Laili Mursidi, salah siji dhalang Using Banyuwangi nyang belambangan.com. Dhalang Banyuwan...


Dwi Marhen, Lare Banyuwangi Dadi Kadis Pariwisata Pariaman

Jumat, 11 September 2020 06:44 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Banyuwangi milu mongkog merga salah siji wargane, Dwi Marhen Yono, madeg dadi Kepala Dinas Pariwisata ring Pariaman Sumatera. "Impenisun hang lebih gedhi bisa melencat megawe ring kementrian Pariwisata," jare Marhen. Karire lulusan STPDN t...


Novian, Mbangun Ruang Edukasi Sampek Kopi

Jumat, 21 Agustus 2020 08:32 WIB (Tokoh)
- Widie

Kadhung ana wong hang gupuh ring ngajari lalare difabel nggawe kopi sampek masaraken asile salah sijine ya Novian Dharma Putra. Sakat cilik nduwe hobi petualangan, iyane parek ambi alam. Pengalamane sakat cilik iku kegawa sampek gedhi lan mbantu d...


Muhammad Iswan, Teka Tukang Batu Sampek Desain Interior

Jumat, 31 Juli 2020 09:35 WIB (Tokoh)
- Hasan Sentot

Lakon uripe Muhammad Iswan, lare teka Desa Bangosere Kecamatan Bangorejo, sing mulus kaya angen-angene. Melebu Sekolah Teknik Mesin (STM) Negeri Banyuwangi, njuwut jurusan Bangunan. Lulus taun 1996, Iswan hang sing gelem ngerepoti wong tuweke, a...