Kuli Batu teka Licin Dadi Pemain Sinetron

Jumat, 17 Juli 2020 08:21 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Bener jare omongane wong tuwek, urip bisa tiba tangi kelendi bain taping kelendi-kelendiya kudu dilakoni. Kaya ceritane Mohamad Jamil Rendra lare Licin iki. Sapa ngira bengen ring Banyuwangi dadi kuli batu, lan resepsionis ring radio sampek pind...


Paramasandhang (Desainer) Hang Ngangkat Batik Banyuwangi

Jumat, 10 Juli 2020 06:34 WIB (Tokoh)
- Widie

Banyuwangi tambah suwi nambah kemajuane. Hing mung pembangunan pisik, perkembangan ring donya perancang mode (sandhangan) uga sithik-sithik wis ngatonaken wujud merujuke. Hing maido kadhung saiki tambah akeh perancang-perancang hebat teka bumi Belamb...


Devi Fitriyani, Sindhen Using Banyuwangi

Jumat, 03 Juli 2020 07:48 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Pancen sing gampang golet sindhen Using hang temenan bisa deles usingane kaya Mbok Devi iki. Sing mung eluk lan cengkoke nyang gendhing Using naming uga basa usinge hang pandhes deles. Sing luput kadhung sindhen hang kelebu sinden nom-noman Banyuwang...


Sumitro Hadi: Pencipta Jejer Gandrung

Jumat, 19 Juni 2020 07:30 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Ring sanggare Jingga Putih wetane Balai Desa Gladag, Pak Mitrok, gedigu biyasahe arane diceluk, nyeritakaken umbak umbul uripe, manis paite urip hang dilakoni nguri-uri kesenian Banyuwangi. Pak Sumitro Hadi, aran jangkepe, masiya hing nduwe pendid...


Mak Poniti, Gurune Akeh Gandrung Banyuwangi

Senin, 08 Juni 2020 14:46 WIB (Tokoh)
- Hasan Sentot

Innalillahi wainna ilaihi rojiun. Wis nemoni pesthine Gandrung Poniti dina iki (Senin, 8 Juni 2020) ring RSUD Blambangan, Banyuwangi. Sak durunge, Mak Pon, gedigu biyasahe diceluk, dirawat inap ring Puskesmas merga infeksi cangkem lan abuh ...


Kang Joel Sayuwiwit, Wani Tandhing Sagah Saing

Jumat, 05 Juni 2020 09:24 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Sakat diedegaken tanggal 12 Februari taun 2006 kepungkur sanggar seni Sayuwiwit hang manggon ana ring desa Aliyan Kecamatan Rogojampi Kabupaten Banyuwangi iki akeh ubede. Mula iku sing tau leren sanggar tari lan tabuhan iki anggone ndhidhik lan ngaja...


Muntaha dan Gerakan Kemandirian Petani Kopi Gombengsari

Jumat, 29 Mei 2020 08:11 WIB (Tokoh)
- Widie

Sebagai wilayah yang memiliki potensi, Kelurahan Gombengsari Kalipuro, menjadi jujugan penikmat kopi.  Seiring berkembangnya pariwisata Banyuwangi sebelum adanya pandemi Korona yang cukup signifikan dalam lima tahun terakhir, tidak saja men...


Ridwan: Anake Tukang Pandhe Dadi Perajin Gamelan

Jumat, 15 Mei 2020 10:53 WIB (Tokoh)
- Hasan Sentot

Kanggone wong-wong hang ubret nang tabuhan utawa gamelan ring Banyuwangi, aran Ridwan mesthi diweruhi. Pawongan aseli kelairan Jalan Watu Gong, Dusun Kertosari, Desa Wonosobo Kecamatan Srono, sak liyane kawentar dadi panjak, uga tukang nggawe ga...