Lare Banyuwangi Ngadhepi Kapal China

Jumat, 02 Oktober 2020 07:29 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Magih enget kedadeyan viral kira-kira ulan Desember 2019 tepak ana kapal Indonesia ngusir kapal Penjaga Pantai China hang melebu wilayah segara Indonesia? Magih enget ana lare wadon hang komunikasi ambi kapal China ngewarahi gok iki perairan Ind...


Ilham Mursidi: Dhalang Using Satus Persen

Jumat, 18 September 2020 09:15 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

"Muga-muga pageblug gancang uncal. Kadhung milu sejarahe bengen, Maulana Ishak nambani Dewi Sekardadu, pagebluge ilang mareke ulan Sura," jare Ilham Laili Mursidi, salah siji dhalang Using Banyuwangi nyang belambangan.com. Dhalang Banyuwan...


Dwi Marhen, Lare Banyuwangi Dadi Kadis Pariwisata Pariaman

Jumat, 11 September 2020 06:44 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Banyuwangi milu mongkog merga salah siji wargane, Dwi Marhen Yono, madeg dadi Kepala Dinas Pariwisata ring Pariaman Sumatera. "Impenisun hang lebih gedhi bisa melencat megawe ring kementrian Pariwisata," jare Marhen. Karire lulusan STPDN t...


Novian, Mbangun Ruang Edukasi Sampek Kopi

Jumat, 21 Agustus 2020 08:32 WIB (Tokoh)
- Widie

Kadhung ana wong hang gupuh ring ngajari lalare difabel nggawe kopi sampek masaraken asile salah sijine ya Novian Dharma Putra. Sakat cilik nduwe hobi petualangan, iyane parek ambi alam. Pengalamane sakat cilik iku kegawa sampek gedhi lan mbantu d...


Muhammad Iswan, Teka Tukang Batu Sampek Desain Interior

Jumat, 31 Juli 2020 09:35 WIB (Tokoh)
- Hasan Sentot

Lakon uripe Muhammad Iswan, lare teka Desa Bangosere Kecamatan Bangorejo, sing mulus kaya angen-angene. Melebu Sekolah Teknik Mesin (STM) Negeri Banyuwangi, njuwut jurusan Bangunan. Lulus taun 1996, Iswan hang sing gelem ngerepoti wong tuweke, a...


Kuli Batu teka Licin Dadi Pemain Sinetron

Jumat, 17 Juli 2020 08:21 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Bener jare omongane wong tuwek, urip bisa tiba tangi kelendi bain taping kelendi-kelendiya kudu dilakoni. Kaya ceritane Mohamad Jamil Rendra lare Licin iki. Sapa ngira bengen ring Banyuwangi dadi kuli batu, lan resepsionis ring radio sampek pind...


Paramasandhang (Desainer) Hang Ngangkat Batik Banyuwangi

Jumat, 10 Juli 2020 06:34 WIB (Tokoh)
- Widie

Banyuwangi tambah suwi nambah kemajuane. Hing mung pembangunan pisik, perkembangan ring donya perancang mode (sandhangan) uga sithik-sithik wis ngatonaken wujud merujuke. Hing maido kadhung saiki tambah akeh perancang-perancang hebat teka bumi Belamb...


Devi Fitriyani, Sindhen Using Banyuwangi

Jumat, 03 Juli 2020 07:48 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Pancen sing gampang golet sindhen Using hang temenan bisa deles usingane kaya Mbok Devi iki. Sing mung eluk lan cengkoke nyang gendhing Using naming uga basa usinge hang pandhes deles. Sing luput kadhung sindhen hang kelebu sinden nom-noman Banyuwang...