Ridwan: Anake Tukang Pandhe Dadi Perajin Gamelan

Jumat, 15 Mei 2020 10:53 WIB (Tokoh)
- Hasan Sentot

Kanggone wong-wong hang ubret nang tabuhan utawa gamelan ring Banyuwangi, aran Ridwan mesthi diweruhi. Pawongan aseli kelairan Jalan Watu Gong, Dusun Kertosari, Desa Wonosobo Kecamatan Srono, sak liyane kawentar dadi panjak, uga tukang nggawe ga...


Dony Suwandi, Menyang Kalimantan Ngelatih Kesenian Banyuwangi

Jumat, 08 Mei 2020 05:28 WIB (Tokoh)
- Hasan Sentot

Suwene 12 taun dadi Guru Tidak Tetap (GTT) mulang kesenian ring SDN Watukebo, Blimbingsari, durung bisa dadi pertimbangan kanggone atasan ngakat dadi Aparat Sipil Negara (ASN). Sak durunge ning Watukebo, iyane tau mulang kesenian lan ngelatih lare-la...


Bambang Sugiono, Karir Walikota lan Ketum Ikawangi Pusat

Jumat, 24 April 2020 10:17 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Kanggone wong Banyuwangi, ibukota DKI Jakarta mula panggonan hang adoh melip taping kayadene wong-wong sak Indonesia hang ngumpul ring ibukota negara iki, Jakarta uga bisa dadi panggonan andelan kanggo golet pangan lan mbangun karir. Sak akehe 514 k...


Sutardjianto, Teka Keradenan Dadi Walikota Jakarta

Jumat, 17 April 2020 09:58 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

(Poto teka kiwa: ruwahe Pak Abdul Kahfi, Kang Bambang Sugiono, Pak Sutardjianto, kabeh tau dadi walikota ring DKI Jakarta) Wis weruh yara, gok DKI Jakarta iku panggonane uwong sak Indonesia numplek golet rejeki lan mbangun karir. Kelebu wong Ban...


Sumono: Kepingin Nguripaken Naga Raja Ring Gambar Angklung

Jumat, 20 Maret 2020 08:36 WIB (Tokoh)
- Hasan Sentot

Bengen Bupati Abdullah Azwar Anas kawitan njabat tau sesumbar, kadhung simbol Naga Jamang Gatutkaca iku nggarahi wong-wong Banyuwangi sipate kaya ula masiya wujude menungsa. Omongane Bupati hang akeh ngentekaken uripe ring Pondok Pesantren lan njaban...


Habib Ahmad: Keliling Donya Merga Kerep Didongengi

Selasa, 17 Maret 2020 07:31 WIB (Tokoh)
- Hasan Sentot

Jare sapa dongeng iku terima dienggo ngerem-ngerem lare cilik ngarepaken turu? Dongeng mung kanggo ngibur lare-lare cilik, hing ana pengaruhe ring tembe mburi. Kadhung rika duwe anggepan gedigu, edohana sulung. Temekaken dongeng iku gedhe seru n...


Apuwa Kang Siswanto Sampek Mbelani Turu ring Masjid?

Selasa, 10 Maret 2020 07:23 WIB (Tokoh)
- Hasan Sentot

Arane cekak, Siswanto (42 taun). Pawongan kelairan  Dusun Pasembon, Desa Sambirejo, Kecamatan Bangorejo iki, saiki dadi pengusaha sukses ring Surabaya. Iyane mboro nyang Kutha Pahlawan sakat lulus STM Negeri Banyuwangi, taun 1998 kepungkur. Kawi...


Dayu Prisma, Lare Banyuwangi Juwara Monolog Teater Nasional

Sabtu, 07 Maret 2020 10:59 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Dayu Prisma, lare wadon Banyuwangi hang dilairaken ring Sidorejo Kecamatan Purwoharjo, 12 Mei  taun 1994 iki bisa menang ring Kompetisi Monolog ring Dramakala Festival-9 tingkat Nasional Tahun 2020. Monolog hang digawakaken yaiku: Kesa...