Sumono: Kepingin Nguripaken Naga Raja Ring Gambar Angklung

Jumat, 20 Maret 2020 08:36 WIB (Tokoh)
- Hasan Sentot

Bengen Bupati Abdullah Azwar Anas kawitan njabat tau sesumbar, kadhung simbol Naga Jamang Gatutkaca iku nggarahi wong-wong Banyuwangi sipate kaya ula masiya wujude menungsa. Omongane Bupati hang akeh ngentekaken uripe ring Pondok Pesantren lan njaban...


Habib Ahmad: Keliling Donya Merga Kerep Didongengi

Selasa, 17 Maret 2020 07:31 WIB (Tokoh)
- Hasan Sentot

Jare sapa dongeng iku terima dienggo ngerem-ngerem lare cilik ngarepaken turu? Dongeng mung kanggo ngibur lare-lare cilik, hing ana pengaruhe ring tembe mburi. Kadhung rika duwe anggepan gedigu, edohana sulung. Temekaken dongeng iku gedhe seru n...


Apuwa Kang Siswanto Sampek Mbelani Turu ring Masjid?

Selasa, 10 Maret 2020 07:23 WIB (Tokoh)
- Hasan Sentot

Arane cekak, Siswanto (42 taun). Pawongan kelairan  Dusun Pasembon, Desa Sambirejo, Kecamatan Bangorejo iki, saiki dadi pengusaha sukses ring Surabaya. Iyane mboro nyang Kutha Pahlawan sakat lulus STM Negeri Banyuwangi, taun 1998 kepungkur. Kawi...


Dayu Prisma, Lare Banyuwangi Juwara Monolog Teater Nasional

Sabtu, 07 Maret 2020 10:59 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Dayu Prisma, lare wadon Banyuwangi hang dilairaken ring Sidorejo Kecamatan Purwoharjo, 12 Mei  taun 1994 iki bisa menang ring Kompetisi Monolog ring Dramakala Festival-9 tingkat Nasional Tahun 2020. Monolog hang digawakaken yaiku: Kesa...


Sumitro Hadi: "Pemkab lan DKB, Aja Mung Lonthong-lonthong Thok!"

Jumat, 28 Februari 2020 13:42 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Magih temancep ana ring dhadha omonge Pak Mitro rikala milu “Gesah Tuwek” ana ring Sanggar Genjah Arum, 20 Pebruari 2020 kepungkur. Miturut Pak Mitro hang Tahun 1968 wis bisa nggawe gendhing lan tarian iku. Pemda lan DKB durung ...