Wito Laros, Anake Magersari Glenmore Ngurusi Perhutanan Sosial Nasional

Jumat, 16 April 2021 07:45 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Tepak ana diskusi virtual kanggo mengeti Dina Bumi tingkat nasional tanggal 22 April engko, hang arep dibukak ambi pidhato teka Mendagri Tito Karnavian, ana salah siji pembicarane, yaiku Suwito. Cumpu iyane lare teka Genteng, Banyuwangi.   ...


Pelukis Banyuwangi: S. Yadi K

Jumat, 09 April 2021 07:31 WIB (Tokoh)
- Elvin Hendratha

Saya berkenalan dengan Pelukis S.Yadi K pada sekitar tahun 1988-an. Hanya sekali itu bertemu pada saat itu, kemudian intens berjumpa kembali sejak dua tahun lalu. Saat itu seorang seniman karib bapak saya bernama Slamet Utomo memperkenalkan...


Pelatihan Sinden Using, 2D lan 18 Sindhen Pilihan

Kamis, 01 April 2021 07:32 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Meledhek unyike lare wadon sak keloron iki serta arane karo-karone kasebut melebu nyang pilihan juri ring Pelatihan Sinden Using 2021 ring pelinggihan Disbudpar Banyuwangi hang ana ring tanggal 30 Maret 2021. Wis kepilih 18 lare hang melebu ring prog...


Wong Banyuwangi Ahli Pesawat Terbang

Jumat, 26 Februari 2021 06:35 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Ana siji wong Banyuwangi, ahli pesawat, hang milu ubret ngembangaken teknologi drone (montor muluk hang disetir teka kadohan), arane Ir. Atik Bintoro, MT. APU.    Wong kelairan Jajag Banyuwangi taun 1964, hang saiki diceluki Kek Atek iki s...


Mengeti Sang Maestro Tari Banyuwangi

Jumat, 19 Februari 2021 08:46 WIB (Tokoh)
- Samsul Hadi

Minangka dhaerah hang budayane urip diuri-uri, tradhisi lan keseniane melaku lan nguripi, mesthi bain Banyuwangi ngelairaken maneka seniman tari, gendhing, sastra, rupa. Ring donya seni tari, salah siji seniman hang wis dianggep maestro yaiku ru...


Mamik Yuniantri, Rehati-ne Wong Banyuwangi

Jumat, 12 Februari 2021 06:37 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Kadhung wis mangkat ngerungokaken Radio Blambangan FM aju rungu suwarane Rehati lan Juma’i gesah-gesahan kari wenjong usingane. Pokoke hang ngerungokaken mesthi kerasa kaya ana ring Banyuwangi temenanan. Masaalah, usinge deles seru. K...


Slamet Utomo, Sastrawan Banyuwangi dari Angkatan Penerus

Jumat, 22 Januari 2021 07:03 WIB (Tokoh)
- Elvin Hendratha

Slamet Utomo lahir di Banyuwangi pada tanggal 09 September 1949.  Sastrawan serba bisa yang sangat sederhana dan pendiam tersebut, menurut almarhum Pomo Martadi memiliki kecerdasan yang sangat luar biasa. Hal tersebut juga diamini oleh Maha...


Pengalaman Didhekte KH Noer Mohammad Iskandar SQ

Jumat, 18 Desember 2020 06:40 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Taun 1999, Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) Jabodetabek magih dipimpin ruwahe Pak Moeljono, nerbitaken majalah kanggo kalangan dhewek. Diarani Buletin Ikawangi. Jaman semono durung ana tilpun hang bisa dicekethem dhewek-dhewek kaya saiki.  ...