S. Yadi K: Isun Iki Wonge Getap

Sabtu, 06 Juli 2024 05:49 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Salah siji pelukis paling hebat ring Banyuwangi, Kang Yadi, setengahe ngucap sukur merga lair ring keluwarga hang kurang mampu. Bapake sopir lan emake wong umahan biyasah.    "Kadhung Isun anake wong sugih nawi hing kaya gedigi. Daya ...


Kang Lutfi lan Godhong Rega Atusan Juta

Jumat, 05 Juli 2024 05:48 WIB (Tokoh)
- Hani Z. Noor

Enget bengen ana omongan wong tuwek hang disambati anake tepak njaluk ditukokaken barang kang regane larang: "Godhong dienggo picis?"     Cumpu, saiki omongan iku kedaden temenan. Kang Lutfi hang tau madeg dadi camat ring pi...


Eko Budi Setianto: Wartawan cum Sastrawan Using

Jumat, 28 Juni 2024 08:35 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Kelendi prosese Eko Budi Setianto nggawe kumpulan gurit Using hang diwani judhul “Suwuk”?    Penggurit kelairan Jember iki hang wektu cilikane dientekaken nong Licin, sakat lare akeh ngerungokaken omongan wong-wong Using, ake...


Kang Ujik Sastrawan Using

Jumat, 21 Juni 2024 09:27 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Salah siji penyair hang bukune diterbitaken SKB iku Kang Ujik, aran sak benere Fauzi Abdullah. Iyane iki sastrawan hang kawitan nerbitaken novel basa Using sakjege metu aturan ejaan Basa Using yaiku novel Pereng Puthuk Giri (2005).  ...


Oktavia: Lare Banyuwangi ring Mburine Revitalisasi Basa Using

Jumat, 14 Juni 2024 08:34 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Tepak iwuh Revitalisasi Bahasa Daerah taun sore, Balai Bahasa Jawa Timur (BBJT), ulih biji apik teka Pusat yaiku 93. Seliyane Kepala BBJT Bu Dr. Umi Kulsum, ana ketua proyeke hang dadi kunci ring suksese acara iku. Cumpu dudu wong adoh, tangga d...


Anake Wong Banyuwangi Madeg Dadi Laksamana Muda ring Angkatan Laut

Jumat, 22 Maret 2024 10:40 WIB (Tokoh)
- Hani Z. Noor

Tanggal 21 Februari 2024 kepungkur ring jajaran TNI Angkatan Laut ana pelantikan pejabat Asrena Kasal. Mula wis biyasah ring instansi paran bain ana pejabat hang digenti utawa munggah pangkat, duwe jabatan anyar lan sepiturute.     Pe...


Pahlawan Teka Kalipuro, KH. Moh. Hasan Abdullah

Rabu, 28 Februari 2024 08:53 WIB (Tokoh)
- Wahyu Rizki Kurnaini

KH. Moh. Hasan Abdullah salah siji pejuwang ring tanah Belambangan hang manggon ana ring Kalipuro. Iyane pengasuh Pondok Pesantren Umbul Sari Kalipuro. Miturut cerita, KH. Moh. Hasan Abdullah kang kejuluk Kiyai Hasan lair tanggal 6 Dzulkoidah 1287...


Wong Kalibaru, Ulih Hadhiyah Kalpataru

Selasa, 27 Februari 2024 08:01 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Sapa hang nyangka, gok alas bakau (mangrove) hang ana ring sak dawane pesisir Teluk Balikpapan iku hang ngeramut wong Kalibaru, Banyuwangi. Merga ngerawati alas 150 hektar iku kira-kira ana 15 juta uwit lan nandur lebih teka sakjuta uwit mangrov...