Artikel Terbaru


Cerita Cendhek Teka Buku 'Kembang Galengan' Duren Abang

Minggu, 24 Oktober 2021 07:14 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Ater-ater: Kanggo penampan peluncuran buku Kembang Galengan anggitane Ridzkiya KS, tanggal 30 Oktober engko, dina iki diunggah siji maning cerita cendhek teka buku iku. Minangka putune Anang Serad hang duwe wit Duren Abang, Ridzkiya bisa cerita paran...


Kuliner: Terong Goreng Lobok Uyah

Sabtu, 23 Oktober 2021 11:46 WIB (Kuliner)
- Hani Z. Noor

Sakliyane dikulub, digoreng, digerengseng, disambel, diolah jangan lodheh, dikapak kirane terong iki makene sing nguwelehi? Dina iki nak nyobak ngedum olahan terong liyane, nawitah cocog nyang rika kabeh. Bahan hang dibutuhaken: 3 iji terong g...


Pendhekar Banyuwangi: Mul Deki

Jumat, 22 Oktober 2021 10:07 WIB (Tokoh)
- Heri Rakhmat

Sapa hang sing kenal ambi Mul Deki. Wong lanang kang awake dhempak pensiunan Dinas Perhubungan Banyuwangi iki semerambah noring lingkungan panggonane urip sedina-dina nang mburine terminal Karangente. Wong tuweke nengeri iyane nggawe aran Mulyon...


Tari Celeng Mengeti Dina Danine Tim Paes ring Hongkong

Kamis, 21 Oktober 2021 10:38 WIB (Laporan)
- Tirto Arum

Nong mburi saben pementasan utawa munggah genjote kesenian, kelebu kesenian tradhisional, ana barisan tukang paes kang hing kurang-kurang kontribusine kanggo suksese acara. Ring Hongkong kene tanggal 10 Oktober sore dianakaken selametan lan pentas...


Pentas Macaan Pacul Gowang Arep Ditekani 'Menteri Penerangan'

Rabu, 20 Oktober 2021 11:24 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Pementasan Revitalisasi Sastra Lisan Berbasis Komunitas, Macaan Pacul Gowang, hang dianakaken tanggal 27 Oktober engko pacane arep digelar ring pelataran kantor Dinas Kebudayaan dan Pariwisata Banyuwangi.    Serehne saiki wis wayahe mangsa...