Artikel Terbaru


Madu Bidara lan Omah Madu Bale Kayu

Sabtu, 13 Juli 2024 06:33 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Tepak ana iwuh Pameran Apkasi Otonomi Expo 10-12 Juli sore ring Balai Sidang Jakarta, stand Banyuwangi nduduhaken rong produk hang dadi agul-agul: madu bidara lan kopi.     Madu bidara iki kelebu varian anyar lan langsung dadi rebutan...


Produk Unggulan Anyar Banyuwangi: Madu Bidara, Diampiri Gibran

Jumat, 12 Juli 2024 06:37 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Banyuwangi nduwe produk unggulan siji maning: madu bidara hang dadi salah siji barang hang akeh digoleti ring Pameran Apkasi (Asosiasi Pemerintah Kabupaten se Indonesia) Otonomi Expo 10-12 Juli.     Jare Kadis Perijinan Pak Partana, m...


Jangan Banyuwangi hang Mudhun Teka Suwarga

Kamis, 11 Juli 2024 09:30 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Ana pirangane panganan hang enak seru kanggone wong Banyuwangi, sampek tepak melebu cangkem bisa ngucap "Suwarga iki." Hing maido kadhung ana hang ngarani iku panganan suwarga, kayata pelasan uling, ketan duren lan sangar tawon endhas. &nb...


Bubare Majapahit, Ngadege Belambangan (Bagian 2, pungkas)

Rabu, 10 Juli 2024 07:48 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Bubare Majapahit, Ngadege Balambangan (Bagiyan 2, pungkas) Ring njerone pemberontakan taun 1400 S/1478 M hang dilakoni Bhre Mataram (Dyah Wijayakarana), Bhre Pamwatan (Dyah Wijayakusuma), lan  Bhre Kertabhumi(Dyah Ranawijaya) ndadekaken ...


Bubare Majapahit lan Ngadege Belambangan (Bagiyan 1 teka 2)

Selasa, 09 Juli 2024 08:37 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Bubare Majapahit lan Ngadege Belambangan Ditulis ring Hidayat Aji Ramawidi Akeh tulisan hang wis mbahas anane ahir riwayat Kerajaan Balambangan, naming durung ana hang weruh kapan pasthine kerajaan ring pucuk wetan tana...