Ikawangi Sumatra Grup Jaja Haji lan Umroh

Jumat, 12 Agustus 2022 10:17 WIB (Laporan)
- Hani Z. Noor

Salah siji upaya hang dilakoni Ikawangi Sumatra Grup (ISG) mujudaken lan nyuksesaken programe ring taun 2022 yaiku seliyane njejegaken ekonomi lan wirausaha, uga ningkataken kegiyatan keagamaan. Kabid agama lan rohani Ikawangi Sumatra Grup Pekanba...


Ikawangi Sumatra Grup Adol Sayur ring CFD Pekanbaru

Senin, 08 Agustus 2022 07:47 WIB (Laporan)
- Hani Z. Noor

Ikawangi Sumatra Grup (ISG) milu ring kegiyatan  Pekan Pangan Madani, sore dina Minggu tanggal 7 Agustus 2022. Kegiyatan iki minangka salah siji cara kanggo nyuksesaken program Ikawangi Sumatra Grup ring taun 2022 yaiku mberdayakaken ekonom...


Rame-Rame Mapag Taun Anyar Islam

Selasa, 02 Agustus 2022 08:42 WIB (Laporan)
- NURHARIRI

Malem Taun anyar Islam 1 Muharram 1444 Hijriyah ring dina Jemuwah malem Sabtu tanggal 29 Juli 2022, dipapag masarakat Singotrunan kelawan oncor-oncoran ider bumi melibengi Kelurahan Singotrunan. Acara ider bumi iku dianakaken Ranting NU Singotrunan l...


Keboan Aliyan dianakaken Gedhen-gedhenan Taun Iki

Senin, 01 Agustus 2022 07:42 WIB (Laporan)
- Moh. Syaiful

Anggere melebu ring ulan Sura antarane tanggal siji sampek tanggal 10 Sura wis dipasthekaken dianakaken Ritual adat keboan ring Desa Aliyan Kecamatan Rogojampi Banyuwangi. Taun iki dianakaken tepak dina Ahad tanggal 31 Juli 2022. Sakwi...


Festival Hadrah sak Jawa Timur ring Mesjid Cheng Ho

Sabtu, 30 Juli 2022 08:23 WIB (Laporan)
- Moh. Syaiful

Nubengi nepaki malem siji Sura utawa 1 Muharrom 1444 tepak ring dina Jemuwah tanggal 29 Juli 2022 manggon ana ring Aula Yayasan Masjid Cheng Ho Banyuwangi ring Kelurahan Sumberejo Kecamatan Banyuwangi nganakaken Festival Hadroh Albanja...


Ngimpekaken Buku Sastra Teka Diklat Kemarang Sutrawangi

Jumat, 29 Juli 2022 08:44 WIB (Laporan)
- Nur Holipah

Musyawarah Guru Mata Pelajaran (MGMP) Bahasa Indonesia Kabupaten Banyuwangi duwe iwuh ‘Menulis Esai dan Mengarang Sastra Berbasis Kearifan Lokal’ dina Kemis, 28 Juli 2022. Manggon ring Resto Kemarang (desa Tamansuruh, Glagah), acara iki d...


Festival Memengan

Selasa, 26 Juli 2022 08:56 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Isuk- isuk ring Taman Blambangan akeh uwong, lare cilik lanang wadon kang padha nganggo kelambi adat Banyuwangi. Celana lan ndhuwuran kelir cemeng ditambahi udheng kang dienggo wong lanang, lan wong wadone padha nganggo sal kang disetelaken ambi tapi...


Kesenian Banyuwangi Milu Festival ring Tenggarong Kaltim

Senin, 25 Juli 2022 08:54 WIB (Laporan)
- Hani Z. Noor

Iwuh ring Kota Raja Tenggarong, Kalimantan Timur Kemis 21 Juli sore yaiku Tenggarong International Folk Art Festival (TIFAF) nampilaken rombongan teka Banyuwangi. Kegiyatan seni lan budaya hang dibukak wagub Hadi Mulyadi iki minangka dadi aja...