Asal-Usul Iwuh Tumpeng Sewu

Rabu, 12 Juni 2024 08:14 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Tepak dina Minggu 9 Juni sore, sak dawane dalan desa Kemiren Glagah ditutup merga ana upacara adat Tumpeng Sewu. Oncor diurubi. Wong-wong desa sak keluwargane padha ndheprok nggelar kelasa ring ngarep umahe dhewek  ngadhepi panganan.  &nbs...


Revitalisasi Kanggo Njaga Jejege Basa Using

Selasa, 11 Juni 2024 07:39 WIB (Laporan)
- Wahyu Rizki Kurnaini

Kelendi nasibe Basa Using mengarepe? "Basa dhaerah ring era globalisasi iki ngadhepi pergeseran bahasa yaiku merga anane basa Indonesia lan basa asing utamane basa Inggris hang bakale nggerus basa dhaerah," jare Dr. Umi Kulsum, Kepala Balai...


Melaku-Melaku Nyang Banyuwangi Kolo Semono

Jumat, 07 Juni 2024 08:03 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Njujug nong stan acara Banjoewangi Kolo (mesthine Kala-red) Semono nong latare kantor Dinas Kebudayaan dan Pariwisata (Disbudpar) Kabupaten Banyuwangi mula sing kerasa. Mulih-mulih kang aran wektu mara-mara wis soren. Toraneya rasane ati magih keping...


Sinau Sejarah ring Omahseum

Senin, 20 Mei 2024 08:44 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Kelendi nerangaken nang lalare enom  gok Banyuwangi iku nduwe sejarah hang dawa lan sugih tinggalan artefak lan budaya? Jawabe salah sijine ngejak lalare iku nekani museum.    "Muga-muga panggonan iki bisa dadi panggonan lalare e...


GOW Nganakaken Gesah Perundhungan

Sabtu, 18 Mei 2024 08:08 WIB (Laporan)
- Nani Asiany Mustikowati

Emak-emak teka sak kabupaten Banyuwangi hang milu organisasi Gabungan Organisasi Wanita (GOW) nekani undhangan ning aulane hang ana ring dalan Sritanjung, nganakaken talkshow njuwut tema “Mencegah Dampak Psikologis Perundungan Terhada...


Cerita Ewer teka Festival Tunas Bahasa Ibu 2024

Senin, 13 Mei 2024 08:41 WIB (Laporan)
- HENI KURNIAWATI

Sakmarine Badan Bahasa nduwe iwuh kang aran Festival Tunas Bahasa Ibu tanggal 1-5 Mei 2024 ninggalaken cerita ewer kang sing kira bisa dilalekaken. Minangka pendhamping teka Banyuwangi, Heni Kurniawati ngelumpukaken cerita ewer teka lalare peserta FT...


Pasangan Anyar Banyuwangi-Jepang

Sabtu, 11 Mei 2024 10:18 WIB (Laporan)
- Hani Z. Noor

"Alhamdulillah, sedurunge ya milu ngerasa kelayung, bingung, bayangena tah kawin beda negara pungkasane bisa ulih akte surat nikah," jare Aisyah Dwiazti  Jayaningrum girang.    Aisyah, anake ruwahe Azhar Prasetyo, bisa nikah...


Lebaran Sakkuwate ring Dukuh, Glagah

Jumat, 10 Mei 2024 06:15 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Lebaran Sak Kuwate ring Dukuh, Glagah Kadhung jare ruwahe Wak Hasnan Singodimayan ring buku Enam Mata Tentang Banyuwangi, lebarane wong Using hing mung rong dina taping seminggu sampek lebaran kupat, kadhung ring Dukuh Glagah lebaran kaya sak kuwa...