Tari Celeng Mengeti Dina Danine Tim Paes ring Hongkong

Kamis, 21 Oktober 2021 10:38 WIB (Laporan)
- Tirto Arum

Nong mburi saben pementasan utawa munggah genjote kesenian, kelebu kesenian tradhisional, ana barisan tukang paes kang hing kurang-kurang kontribusine kanggo suksese acara. Ring Hongkong kene tanggal 10 Oktober sore dianakaken selametan lan pentas...


Pentas Macaan Pacul Gowang Arep Ditekani 'Menteri Penerangan'

Rabu, 20 Oktober 2021 11:24 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Pementasan Revitalisasi Sastra Lisan Berbasis Komunitas, Macaan Pacul Gowang, hang dianakaken tanggal 27 Oktober engko pacane arep digelar ring pelataran kantor Dinas Kebudayaan dan Pariwisata Banyuwangi.    Serehne saiki wis wayahe mangsa...


Ikawangi Papua Arep Nggelar 100 Gandrung

Senin, 18 Oktober 2021 11:19 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) propinsi Papua arep nggelar kesenian Banyuwangi massal arupa 100 Gandrung lan jaranan buta ring ulan Desember 2021. "Sak liyane kanggo nguri-uri budaya, ana 100 gandrung lan pirangane jaranan buta, iwuhe ik...


Tari Jaran Goyang Nggoyang Hongkong

Rabu, 13 Oktober 2021 08:29 WIB (Laporan)
- Tirto Arum

Eseme lare wadon ayu bisa nggawe atine lare lanang kesengsem kerasa dheg-dheg ser paran maning kadhung merujuk rasa welas nong larene, dadi rasa hang endah seru. Taping kadhung mung welas-welas dhewek, kaya kendhang ditabuh selisih, aju metu hang ara...


Tamba Kangene Ati ring Ikawangi Jember

Selasa, 12 Oktober 2021 11:11 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

"Tamba Kangene Ati" hing mung sewates lirik gendhing Banyuwangi naming wis dadi siji ambi jiwane wong-wong diaspora Banyuwangi. Masiya mung urip parek, paribasane rong peligukan bain wis nggadug umah, rasa kangen ring tanah kelairan seru ge...


Pondhoke Wong Banyuwangi Kobongan ring Kalimantan Timur

Senin, 11 Oktober 2021 10:03 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Sapa hang tega ndeleng dulure hang kesusahan? Paran maning dulur iki ana ring tanah boroan. Iku hang dirasakaken ambi dulur-dulur Keluarga Kerukunan Banyuwangi (KKB) Bontang Kalimantan Timur hang sanja nyang pesantren hang marek kobongan.  &nbs...


Gelar Rebo Pungkasan Ring Kedung Derus, Kabat

Sabtu, 09 Oktober 2021 10:17 WIB (Laporan)
- Andi Sep Kurniawan

Rebo Pungkasan utawa Rebo Wekasan tiba ring rebo pungkasan ulan Sapar ring itungan tanggalan Jawa. Rebo pungkasan yaiku salah siji tradhisi utawa adat masarakat pesisiran/nelayan hang saben taun dianakaken. Taun iki Rebo Pungkasan dianakaken rin...


Kesenian Banyuwangi Ngeramekaken PON XX Papua

Jumat, 08 Oktober 2021 13:43 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Kesenian Banyuwangi arupa Gandrung lan Jaranan Buta milu ngeramekaken acara Pekan Olahraga Nasional (PON) ring propinsi paling bucu wetan, Papua.    Kanggo ngeramekaken PON XX hang dianakaken sakat tanggal 2-15 Oktober 2021, pemerintah Pap...