Iwak Bakar, Oseng Kangkung nong Rumah Makan Kepiting

Sabtu, 18 Desember 2021 12:41 WIB (Kuliner)
- Muhamad Novi Yusuf

Kedadeyane tepak isun ambi kancanisun Rijal enak becik-becik nong panti asuhan Budi Mulya Pakis Banyuwangi kerana mula isun lan iyane dijak milu pengabdian masyarakat miloni kegiyatane dhosen. Serta wis ngarepaken mulih merga tand...


Kapan Kecaruk Nong Samar Wulu?

Sabtu, 04 Desember 2021 08:22 WIB (Kuliner)
- Antariksawan Jusuf

Aran Samar Wulu kanggone wong Banyuwangi iku nduwe arti hang rada medeni. Wayah surup, pindhahe wektu padhang nang wektu peteng, raina nang dalu, wayahe sikile mahluk hang uripe ring peteng-petengan njangkah metu. Sak bagiyan wong malah percaya wayah...


Paglak Petung, Mangan ring Ndhuwur Kedhokan

Sabtu, 20 November 2021 09:18 WIB (Kuliner)
- Antariksawan Jusuf

Kadhung kepingin madhang ring tengah kedhokan, bener-bener ring ndhuwur kedhokan, wit pari nong ngingsor meja, lesehan, menu tradhisional wader utawa welut tah iwak tambra, teka kadohan pemandhangan trap-trapan sawah, sing ana maning liyane kejaba ri...


Ayam Betutu Mbak Timah, Olahan Bali Rasa Jawa

Sabtu, 06 November 2021 07:53 WIB (Kuliner)
- Antariksawan Jusuf

Panganan Ayam Betutu mula olahan has Gilimanuk hang kawitane digawa ring Men Tempeh wong asal Gianyar Bali. Merga panggonane hang parek, panganan iku digawa ring Klatak, sak kiwa tengene Hotel Ilira. Kadhung teka kutha Banyuwangi sedurunge Hotel Ilir...


Kuliner: Terong Goreng Lobok Uyah

Sabtu, 23 Oktober 2021 11:46 WIB (Kuliner)
- Hani Z. Noor

Sakliyane dikulub, digoreng, digerengseng, disambel, diolah jangan lodheh, dikapak kirane terong iki makene sing nguwelehi? Dina iki nak nyobak ngedum olahan terong liyane, nawitah cocog nyang rika kabeh. Bahan hang dibutuhaken: 3 iji terong g...


Sambel Goreng Belungan Gerang

Sabtu, 02 Oktober 2021 06:47 WIB (Kuliner)
- Hani Z. Noor

Banyuwangi hang mula wis kesuwur akeh iwak seger teka segara, sangking akehe, ana pisan hang aju digaringaken kelawan dipepe lan diuyahi dadi gerang. Gerang maneka maceme iwak lan uga ukurane, sakat teka iwak hang cilik sampek hang gedhi ya ana kabe...


Cafe Monggo Kerso, Kenthel Rasa Tradhisional

Sabtu, 25 September 2021 09:56 WIB (Kuliner)
- Urip Limartono Aris

Wangune usaha warung panganan hang diarani cafe ring Banyuwangi wis dadi inceran. Akeh wong-wong hang mulai mbukak cafe kanggo gesah lalare nom-noman. Panggone sing mung ring kutha bain. Akeh pisan hang ngadeg ring desa-desa. Ana hang ring ...


Mie Pangsit Legendaris, Pak Trimo Lateng

Sabtu, 11 September 2021 09:24 WIB (Kuliner)
- Antariksawan Jusuf

Aran panganan lan jajanan ring Banyuwangi akeh hang mung sak majade, sederhana, taping akeh hang umure wis puluhan taun merga ajeg njaga rasa lan wis nduweni pelanggan dhewek.    Salah sijine tukang mie pangsit ring ngarepe Hotel Anda Late...