(Cerita Cendhek) Rejeki Wedhus

Minggu, 02 Juni 2024 07:22 WIB (Sastra)
- Wahyu Rizki Kurnaini

Mak Ijah urip  keloron ambi anak lanange hang magih cilik, Salim arane. Lakine wis ninggal donya sakat Salim magih bayi. Kerana iku, iyane seru temenanane ngerumat Salim makene padha ambi rewange. Makene sing kurang-kurang welas a...


(Cerita Cendhek) Genjer Sak Unting

Minggu, 19 Mei 2024 07:03 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Bang bang kulon wis mberanang abang, ngeteraken sang hyang Bagaskara mapan nang peturone. KM LABOBAR mangkat teka  Pelabuhan Balikpapan wis mepet ring Dermaga Pelabuhan Tanjung Perak Surabaya. Tas rangsel cemepak nang boyok, tangan tengen nyangk...


(Cerita Cendhek) Wiring lan Welut

Minggu, 05 Mei 2024 07:51 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

"Lik, Wiring wis melebu kombonge tah?" takone emake Alim ndeleng anake nyepakaken palesan lan ampen hang wis dikelabang dadi siji.    Wiring iku aran pitike Alim hang dirawati sakat kuthuk ulihe diwani pamane hang urip ring desa ...


(Cerita Cendhek) Nambeli Ati Hang Sesehan

Minggu, 28 April 2024 08:06 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Serngenge wis kemulan nong kulon, raina wis siluran ambi dalu. Imik wis dandan sakat mau kaya hing serantan nganteni travel hang arep nggawa iyane balik nong tanah kelairan. Tanah hang sing bisa dilalekaken masiya iyane wis nyobak hing ngereken. &nb...


(Cerita Cendhek) Apuwa Rika Ban?

Minggu, 21 April 2024 08:23 WIB (Sastra)
- Wahyu Rizki Kurnaini

Lebaran wis ulih limang dina. Sing kerasa, Sak ulan empet ngelakoni puwasa sampek kaya katon nyang adheme angin pinggir segara. Isuk iki serngenge katon padhang. Percis esemisun tepak nyawang banyu segara nang pesisir Marina Boom. “Ayo wi...


(Cerita Cendhek) Durung Bisa Mulih Lebaran

Minggu, 14 April 2024 08:22 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Serngenge rantag. Kanggone wong-wong hang nginep ring homestay Wuluh rasane dalune kaya magih kurang dawa. Kemule saya dijejeg.    Andi, pegawe ring homestay kono, wis sakat Subuh tangi. Gancang marek subuhan, iyane singkrih. Teras-teras d...


(Cerita Cendhek) Bonel Lebaran

Minggu, 07 April 2024 08:53 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Bik Rohayah sakat rantag wis nong pawon kaya biyasahe. Cithakan kelemben, adonane wis cemepak sakat mau. Weleke bengahan uleng-ulengan nong pawon kaya ambune godhong pandhan kanggone Bik Rohayah. Polae kesuk anak lanange hang megawe ning Surabaya are...


(Cerita Cendhek) Mulih Lebaran

Minggu, 31 Maret 2024 06:28 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Mulih Lebaran Lebaran wis kari telung dina. Wayahe mulih, sungkem ambi emak. Gelundung ngerasa dosane wis sak gunung nang emake. Dadi anak wis hing mesakat. Embuh emake bisa nyepura tah sing. Pokoke arep ndheprok hing ngambung tangane emake. Tanga...