(Cerita Cendhek) Durung Bisa Mulih Lebaran

Minggu, 14 April 2024 08:22 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Serngenge rantag. Kanggone wong-wong hang nginep ring homestay Wuluh rasane dalune kaya magih kurang dawa. Kemule saya dijejeg.    Andi, pegawe ring homestay kono, wis sakat Subuh tangi. Gancang marek subuhan, iyane singkrih. Teras-teras d...


(Cerita Cendhek) Bonel Lebaran

Minggu, 07 April 2024 08:53 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Bik Rohayah sakat rantag wis nong pawon kaya biyasahe. Cithakan kelemben, adonane wis cemepak sakat mau. Weleke bengahan uleng-ulengan nong pawon kaya ambune godhong pandhan kanggone Bik Rohayah. Polae kesuk anak lanange hang megawe ning Surabaya are...


(Cerita Cendhek) Mulih Lebaran

Minggu, 31 Maret 2024 06:28 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Mulih Lebaran Lebaran wis kari telung dina. Wayahe mulih, sungkem ambi emak. Gelundung ngerasa dosane wis sak gunung nang emake. Dadi anak wis hing mesakat. Embuh emake bisa nyepura tah sing. Pokoke arep ndheprok hing ngambung tangane emake. Tanga...


(Cerita Cendhek) Sepatu Tembung ring Butol Karong

Minggu, 24 Maret 2024 10:47 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Wis sakat dina Rebo, Asan turune gelibegan. Arep maksa nang wong tuweke sing enak. Iyane weruh abote kelendi saben dinane bapake hang dadi buruh arian lan emake buruh umbah-umbah. Arepa nangis kejungkel-jungkel ya sing kira bisa wujud. Taping iyane m...


(Cerita Cendhek) Untung Dhug Gleng (4)

Minggu, 17 Maret 2024 08:51 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

UNTUNG DHUG GLENG (4)        “Wak, kayane Isun sing kongang marani Untung kanggo periksa tatune ning dokter, Wak. Byek, uwis seminggu yah. Engko dikira goroh Isun iki, Wak,” jare Man Samhari ambi kesr...


(Cerita Cendhek): Untung Dhug Gleng (3)

Minggu, 10 Maret 2024 07:02 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

UNTUNG DHUG GLENG (3) Aja takon jerite Mbok Janeh nalika nulih Untung magih lungguh mbejugrug ring kerosi lawase. Suwarane kaya-kaya ngebegi umahe lan merambat adoh sak Kampung Kerajan Desa Kelir. Sing kathik suwi, tangga parek lan adoh padha mara...


(Cerita Cendhek) Mi Ayam Cekeker

Minggu, 03 Maret 2024 06:53 WIB (Sastra)
- Wahyu Rizki Kurnaini

Sing kerasa wis 8 taun isun laki rabi. Buru diparingi, mandheg telung ulan saiki. Awak kerasa lesuh, mangan sing arep. Jare uwong iki kang diarani nyidham. “Dhik, Rika arep panganan paran, nawi Isun bisa nggoletaken," takone Kang Saleh ...


(Cerita Cendhek) Untung Dhug Gleng (2)

Minggu, 25 Februari 2024 08:09 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

UNTUNG DHUG GLENG (2)  Dulur lan tangga soren iku padha nggerombol ring arep umahe Man Samhari, ngerandhu tekane Jamali hang mari dirawat ring Kamar Sakit. Lare enom-noman lanang lan wadon uga akeh hang nggerombol-nggerombol milu mapag tekane...