(Cerita Cendhek) Limangatusewu

Minggu, 24 Juli 2022 09:48 WIB (Sastra)
- Moh. Syaiful

“Balak!” Kang Jul katon muring-muring. Sing weruh muringe nyang sapa iku. Hapene sakat mau diceklak-ceklik ping kaping-kaping merana-merene. Lungguhe sing katon jenek kaya biyasahe. Kala-kala semujung madhep ngetan ana ring bale umahe. Si...


(Cerita Cendhek) Sapi Siji Kanggo Wong Wolu

Minggu, 17 Juli 2022 06:51 WIB (Sastra)
- NURHARIRI

Kang Dul juragan kelapa, wong paling sugih ring kampunge. Duwe anak loro magih cilik-cilik. Taun iki usahane tambah maju dadi rejekine tambah akeh, merga iku Kang Dul ring lebaran Idul Adha iki kepingin korban sapi hang gedhi. Kang Dul tau ngerti kad...


(Cerita Cendhek) Lebaran Haji Marek Pageblug

Minggu, 10 Juli 2022 10:44 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Mak Asiyah isuk iku wis lungguh ring pelanca. Lebaran haji taun iki iyane nang umah dhewek. Arep milu sembayang Id ring masjid sikile magih durung bisa dienggo jejeg. Lamat-lamat teka sepekere masjid iyane rungu suwara takbir, tahlil lan tahmid....


(Cerita Cendhek) Titip Tuku Sawi

Minggu, 26 Juni 2022 07:18 WIB (Sastra)
- Nur Holipah

Kos Teram, 2013. Ring dina-dina biyasah, buyeke Sumbersari – Ambarawa kaya sing ana agope. Sing ana empose. Angger rame, sakat isuk ketemu bengi. Sasate ya sedina jampleng megiyete. Merga Sumbersari – Ambarawa mula dadi dalan...


(Gurit Using) Amuk Gada Wesi Kuning, Sing Wedi, Seblang

Minggu, 03 April 2022 10:35 WIB (Sastra)
- NURHARIRI

AMUK GADA WESI KUNING Sapatah hang kepingin tukar Saktemene sing kepingin nalar Naming ana sulaya janji hang wis gemelar Nggugah macan nyacak sabar Amuk ngamuk  Satriya Belambangan wis njangkar Ampar-ampar gada wesi kuning gawe wong g...


(Cerita Cendhek) Bingkak 2

Minggu, 13 Maret 2022 09:31 WIB (Sastra)
- Satria Pujangga

Mari sembayang Asar, santrine Guru Badar mangkat rijig-rijig ring saubenge langgar. Salihin, Jawahir, Jaleh, Sapi’i ambi Jamil padha nyekel pacul ambi arit dhangir-dhangir suket ring ngarepe lan uga ring sandhinge langgar. Biyasahe rijig-rijig ...


(Cerita Cendhek) Thulik, Asu Korengen lan Topeng Monyet

Minggu, 06 Maret 2022 08:57 WIB (Sastra)
- NURHARIRI

Mari sembayang bengi Thulik kaya adate melaku-melaku ring njaba sak ubenge pondhok. Ambi cemit-cemit maca Quran, Thulik nulih kiwa tengen nawi ana  paran-paran hang sing pantes. “Assalamualaikum Kang Thulik,” mara-mara a...


(Cerita Cendhek) Padha Bungah

Minggu, 27 Februari 2022 09:31 WIB (Sastra)
- Urip Limartono Aris

Wis emeh rong jam Onah kelaran ring pelancane Bidhan Ami. Hang lanang, Saipul terus mijeti Onah ambi lambene sing mari-mari wiridan. Keringet deredesan, mangka kipas angin ring kamar iku terus murub. Iyane katon sing mentala ndeleng rabine kelaran. S...