Semua Artikel


Cerita Cendhek Teka Buku 'Kembang Galengan' Duren Abang

Minggu, 24 Oktober 2021 07:14 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Ater-ater: Kanggo penampan peluncuran buku Kembang Galengan anggitane Ridzkiya KS, tanggal 30 Oktober engko, dina iki diunggah siji maning cerita cendhek teka buku iku. Minangka putune Anang Serad hang duwe wit Duren Abang, Ridzkiya bisa cerita paran...


Kuliner: Terong Goreng Lobok Uyah

Sabtu, 23 Oktober 2021 11:46 WIB (Kuliner)
- Hani Z. Noor

Sakliyane dikulub, digoreng, digerengseng, disambel, diolah jangan lodheh, dikapak kirane terong iki makene sing nguwelehi? Dina iki nak nyobak ngedum olahan terong liyane, nawitah cocog nyang rika kabeh. Bahan hang dibutuhaken: 3 iji terong g...


Pendhekar Banyuwangi: Mul Deki

Jumat, 22 Oktober 2021 10:07 WIB (Tokoh)
- Heri Rakhmat

Sapa hang sing kenal ambi Mul Deki. Wong lanang kang awake dhempak pensiunan Dinas Perhubungan Banyuwangi iki semerambah noring lingkungan panggonane urip sedina-dina nang mburine terminal Karangente. Wong tuweke nengeri iyane nggawe aran Mulyon...


Tari Celeng Mengeti Dina Danine Tim Paes ring Hongkong

Kamis, 21 Oktober 2021 10:38 WIB (Laporan)
- Tirto Arum

Nong mburi saben pementasan utawa munggah genjote kesenian, kelebu kesenian tradhisional, ana barisan tukang paes kang hing kurang-kurang kontribusine kanggo suksese acara. Ring Hongkong kene tanggal 10 Oktober sore dianakaken selametan lan pentas...


Pentas Macaan Pacul Gowang Arep Ditekani 'Menteri Penerangan'

Rabu, 20 Oktober 2021 11:24 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Pementasan Revitalisasi Sastra Lisan Berbasis Komunitas, Macaan Pacul Gowang, hang dianakaken tanggal 27 Oktober engko pacane arep digelar ring pelataran kantor Dinas Kebudayaan dan Pariwisata Banyuwangi.    Serehne saiki wis wayahe mangsa...


Tradhisi Endhog-Endhogan

Selasa, 19 Oktober 2021 09:23 WIB (Sastra)
- NURHARIRI

Ater-ater: Kanggo mengeti dina laire Kanjeng Nabi Muhammad SAW tanggal 12 Robiul Awal, wong Banyuwangi nduwe tradhisi endhog-endhogan. Tradhisi iki ditulis kelawan cara gurit ambi kang Lirix Al Harir. Endhog-Endhogan Direngga kembang deluwang, ...


Ikawangi Papua Arep Nggelar 100 Gandrung

Senin, 18 Oktober 2021 11:19 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) propinsi Papua arep nggelar kesenian Banyuwangi massal arupa 100 Gandrung lan jaranan buta ring ulan Desember 2021. "Sak liyane kanggo nguri-uri budaya, ana 100 gandrung lan pirangane jaranan buta, iwuhe ik...


(Cerita Cendhek) Ridzkiya KS: Sing Ayu, Sing Payu

Minggu, 17 Oktober 2021 10:49 WIB (Sastra)
- Antariksawan Jusuf

Ater-ater: Tanggal 30 Oktober kesuk, arep diluncuraken kumpulan cerita cendhek basa Using, anggitane Ridzkiya KS. Ibarat ana wong arep merdhayoh, bukuke mau wis arep lungguh. Minangka suguhan milu gupuh kanggo dhayoh hang wis arep lungguh iku mau, ri...