Semua Artikel


Tetanen Pari Cara Wong Using (Bagian 2 teka 3)

Kamis, 22 Februari 2024 08:25 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Tetanen Cara Wong Using (Bagiyan 2 teka 3) Wis umum kebutuhan menungsa iku akeh maceme. Kebutuhan iku sakat teka sandhang, pangan, papan lan kebutuhan liyane. Mungguhe wong urip, kebutuhan hang pasti iku salah sijine yaiku pangan. Ring Indonesia, ...


Tetanen Pari Cara Wong Using (Bagiyan 1 teka 3)

Rabu, 21 Februari 2024 06:51 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Tetanen Pari Cara Wong Using (1 teka 3) Wis umum kebutuhan menungsa iku akeh maceme. Kebutuhan iku sakat teka sandhang, pangan, papan lan kebutuhan liyane. Mungguha wong urip, kebutuhan hang pasthi iku salah sijine yaiku pangan. Ring Indonesia, pa...


Cathethan Juri Cerita Cendhek ring Lomba Kreativitas Siswa 2024

Selasa, 20 Februari 2024 09:47 WIB (Laporan)
- Nur Holipah

Lomba Kreativitas Siswa lan Guru wis dianakaken sore, Senin 19 Februari 2024, manggon ring SDN Kepatihan Jalan Veteran Nomer 7-9 Banyuwangi (elore Taman Belambangan). Salah sijine bidang lomba hang dianakaken yaiku nulis cerita cendhek basa Usin...


Lindhu lan Niteni Tandha-Tandha Alam

Senin, 19 Februari 2024 07:21 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Wong bengen nduwe cara dhewek dienggo maca lan niteni tandha-tandha alam, kaya lindhu, hang nggoyang bumi Belambangan dina Sabtu 17 Pebruari tengah dalu.    Lindhu hang gedhene 4.1 diukur nganggo Skala Richter, pusat lindhune ana ring 8.38...


(Cerita Cendhek) Wis Sun Ihlasena

Minggu, 18 Februari 2024 07:00 WIB (Sastra)
- Wahyu Rizki Kurnaini

Serngenge wis mangkat melethek. Sun sawang anak perawanisun wis mangkat denden arep melaku megawe. Mesem-mesem nang ngarepe kaca nyawang iyane dhewek hang katon ayu. Ngelus-ngelus tangan lan sikile kang diborehi handbody. Kulit kuning langs...


Adang lan Istilah-istilahe (Bagiyan 2, pungkas)

Sabtu, 17 Februari 2024 08:21 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Wis anjrah kanggone wong Indonesia panganan pokoke yaiku sega. Semono uga wong Using Banyuwangi, saben dinane panganan utamane yaiku sega. Ana istilah husus kanggo mangan sega yaiku madhang, kadhung mangan bisa paran bain. Iki terusane tulisan Adang ...


Adang lan Istilah-Istilahe (Bagiyan 1 teka 2)

Jumat, 16 Februari 2024 06:53 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Wis anjrah kanggone wong Indonesia panganan pokoke yaiku sega. Semono uga wong Using Banyuwangi, saben dinane panganan utamane yaiku sega. Ana istilah husus kanggo mangan sega yaiku madhang, kadhung mangan bisa paran bain.    Sega iki asal...


Ujian Tari Sanggar Sekar Tanjung Semalang hang Kawitan

Kamis, 15 Februari 2024 07:42 WIB (Laporan)
- Moch Anil Syidqi

Sanggar Seni Sekar Tanjung hang manggon ana ring Dusun Krajan, Desa Alasmalang, Kec. Singojuruh, Banyuwangi nggelar Uji Kompetensi Tari ring dina Sabtu bengi, 10 Pebuari 2024 kepungkur. Kegiyatan iku kanggo ngembangaken bakat-minat lan kreatipitas la...