Semua Artikel


(Cerita Cendhek) Welas Tapi Sing Dhemen

Minggu, 16 Januari 2022 10:59 WIB (Sastra)
- Samsul Hadi

Noring tepis wiring watese Desa Balak lan Songgon isun ngiyup merga udan hang deres. Isun mari nggolet rejeki yaiku golet seladhah kanggo nyukupi kebutuhan umah-umah.  Sepidhah unta hang pedhale gampang coplokan sun betah-betahaken uli...


Ikawangi Mancat Ring Banyuwangi Melebu Agenda B-Fest 2022

Sabtu, 15 Januari 2022 10:15 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Acara mancat sepidhah hang arep dianakaken Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) Jakarta arep dilebokaken ring kalender Banyuwangi Festival 2022. "Kelawan sinau teka suksese Festival Gandrung Sewu Nusantara hang dipiloni Ikawangi sak nusantara ...


Jujugan Kelenceran: Doesoen Kakao

Jumat, 14 Januari 2022 05:31 WIB (Wisata)
- NURHARIRI

  Isuk dina Minggu kira-kira jam wolu isun lan keponakan berangkat nunggang sepidhah montor arep nyang “Doesoen Kakao“. Adohe dalan sing sun rasa kerana ati wis kepingin weruh endahe sesawangan hang ana ring panggon wisata ik...


Mangan Kembul lan Ancak

Kamis, 13 Januari 2022 08:29 WIB (Opini)
- Muhamad Novi Yusuf

Wayah selametan lan mangan kembulan ring Banyuwangi wis anjrah nganggo ancak. Mangan kembul, muluk, lungguh madhep panganan, hing mung ngunggahaken rasa sak duluran taping uga ndadekaken rasa guyub kanggo njaga sak kumpulan. Kaya disebut mbok Wiwi...


Pergeseran Bunyi Dalam Bahasa Using

Rabu, 12 Januari 2022 10:49 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Kita sering mendengar dalam percakapan orang yang berbahasa Using, ada yang menyebut saya sebagai /isun/ atau /ihun/, atau memakai istilah /sapa/ atau /hapa/, /wis/ atau /wih/, /sore/ atau /hore/ dan seterusnya. Perhatikan fonem /s/ bergantian tempat...


Mapag Dina Dadine Kampung Tahu Gitik

Selasa, 11 Januari 2022 07:05 WIB (Laporan)
- Satria Pujangga

Wis setaun lawase Kampung Tahu Dusun Timurejo Gitik sing nganakaken kegiyatan kuliner merga magih mangsa pageblug Corona. Ring kawitan taun 2022 iki kegiyatan wis bisa dilaksanakaken maning mbarengi ambi mapag dina dadine hang kaping telu. Kegiyatan ...


Ikawangi Tangsel Milih Ketua Anyar

Senin, 10 Januari 2022 10:30 WIB (Laporan)
- Antariksawan Jusuf

Sakwise ditinggal ketuwane hang pindhah ring Belitung, Ikatan Keluarga Banyuwangi (Ikawangi) korwil Tangerang Selatan nggelar Musyawarah Luar Biasa kanggo milih ketuwane hang anyar.    Kepilih ring iwuh iku mbok Titin Iriani hang sak suwen...


(Cerita Cendhek) Thulik lan Sarung Bundhelan

Minggu, 09 Januari 2022 14:29 WIB (Sastra)
- NURHARIRI

Salah siji santrine Thulik hang aran Mahmud arep pamitan mulih kerana wis suwi ulihe mondhok.  Ilmune lare iki ya wis akeh, ulihe sinau ilmu agama hang diwulang Thulik. Iyane kepingin nyebaraken lan ngamalaken ilmune ring desane dhewek...