Pendhekar Banyuwangi: Mul Deki

Jumat, 22 Oktober 2021 10:07 WIB (Tokoh)
- Heri Rakhmat

Sapa hang sing kenal ambi Mul Deki. Wong lanang kang awake dhempak pensiunan Dinas Perhubungan Banyuwangi iki semerambah noring lingkungan panggonane urip sedina-dina nang mburine terminal Karangente. Wong tuweke nengeri iyane nggawe aran Mulyon...


Mochamad Pungki Hartono Musisi Using ring Lake Toba Music Festival

Jumat, 15 Oktober 2021 09:19 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Mochamad Pungki Hartono, lulusan STKW Surabaya Jurusan Seni Karawitan hang manggon ana ring Aliyan Rogojampi Banyuwangi bareng ambi “Munsing” milu ring Festival Lake Toba tahun 2021. “Munsing” yaiku Musik Nada Using salah s...


Edy Hariyanto: Beasiswane Dienggo Bandha Jaranan

Jumat, 17 September 2021 10:15 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Jaranan kanggone wong-wong Banyuwangi umume pancene kelebu seni pinggiran. Seni hang kurang prestise, jare lare saiki kurang gengsi. Arep sing diarani kurang gengsi kelendi barang maine bain ana ring latar dudu ring panggung kaya kesenian-keseni...


Ali Kenthus Guru Maca Lontar Kesuwur Dadi Dhagelan

Sabtu, 04 September 2021 11:52 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Sapa nak sing kenal ambi wong siji iki. Iyane kesuwur ana ring dhagelan janger. Sing mong ndhagel naming uga bisa dadi host utawa pembawa acara ana ring kegiyatan-kegiyatan resmi Festival-festival  Banyuwangi. Bareng ambi Slamet Penyet lan Ba&rs...


Ridzkiya Karimatus Sholeha: Pegiyat Sastra Using

Jumat, 20 Agustus 2021 09:27 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Wis biyasah kene rungu wong ngomong “milu nguri-uri basa Using.” Minangka basa hang urip, basa Using ana basa lesan lan kudu ana basa tulise makene hing gedigu bain, mandheg merujuk lan diontal kala. Nah, hang milu nguri-uri basa Using tu...


Dr. Taufiq, Magih Kepingin Nggelar Festival Angklung

Jumat, 16 Juli 2021 13:30 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Paran digawe dokter Taufik Hidayat, MKes- SpAnd (K) sak uwise pangsiun minangka Aparatur Sipil Negara (ASN) lan wurung nyalonaken dadi bupati? "Isun magih ngimpi bisa nampilaken festival angklung caruk," jare dokter Taufiq Hidayat ring kli...


Kol. Inf. Faisal Rizal, Lare Using Madeg Dadi Dandim Balikpapan

Jumat, 09 Juli 2021 19:01 WIB (Tokoh)
- Arif Sugiono

Kolonel Inf. Faisal Rizal lare Using hang sukses madeg dadi Komandan Distrik Militer (Dandim) 0905/Balikpapan minangka salah siji lare Banyuwangi hang nduwe karir apik ring donya kemiliteran. Kang Faisal lair ring Benculuk Banyuwangi&n...


Moh. Noer Hafandi, Penggagas Ngadege Ikawangi

Jumat, 11 Juni 2021 09:40 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

"Sedurunge (gubernur DKI) Sutiyoso nggawe program Rumah Singgah, kene wis ana ide taun 1972,"  jare pak Moh. Noer Hafandi. Rumah Singgah iku hang kepingine dadi salah siji gunane ana paguyuban Ikawangi ring Jakarta.    Pak A...