Bintang, Juwara Sepidhah BMX Teka Srono, Banyuwangi

Jumat, 19 November 2021 09:53 WIB (Tokoh)
- Moch nur rofiq

Akeh wong-wong hang nduwe bakat gedhi ring Banyuwangi teka artis, pemusik, penyanyi lan atlit. Salah sijine atlit Banyuwangi hang mencorong sunare ring telatah sepidhah pancal BMX hang seperene magih terus dadi juwara yaiku Bintang ara...


Banyuwang Arep Duwe Musium Gandrung

Rabu, 10 November 2021 10:16 WIB (Tokoh)
- Eko Budi Setianto

Nggenepi Bangunan panggung kesenian hang wujud 'Omprog Gandrung', nung sak ubenge Waroeng Kemarang hang ana ring Desa Tamansuruh, Kecamatan Glagah, bakal dibangun Musium Gandrung. Rencana nggawe musium iku diceritakaken langsung ambi Pak Wowo...


Pendhekar Banyuwangi: Mul Deki

Jumat, 22 Oktober 2021 10:07 WIB (Tokoh)
- Heri Rakhmat

Sapa hang sing kenal ambi Mul Deki. Wong lanang kang awake dhempak pensiunan Dinas Perhubungan Banyuwangi iki semerambah noring lingkungan panggonane urip sedina-dina nang mburine terminal Karangente. Wong tuweke nengeri iyane nggawe aran Mulyon...


Mochamad Pungki Hartono Musisi Using ring Lake Toba Music Festival

Jumat, 15 Oktober 2021 09:19 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Mochamad Pungki Hartono, lulusan STKW Surabaya Jurusan Seni Karawitan hang manggon ana ring Aliyan Rogojampi Banyuwangi bareng ambi “Munsing” milu ring Festival Lake Toba tahun 2021. “Munsing” yaiku Musik Nada Using salah s...


Edy Hariyanto: Beasiswane Dienggo Bandha Jaranan

Jumat, 17 September 2021 10:15 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Jaranan kanggone wong-wong Banyuwangi umume pancene kelebu seni pinggiran. Seni hang kurang prestise, jare lare saiki kurang gengsi. Arep sing diarani kurang gengsi kelendi barang maine bain ana ring latar dudu ring panggung kaya kesenian-keseni...


Ali Kenthus Guru Maca Lontar Kesuwur Dadi Dhagelan

Sabtu, 04 September 2021 11:52 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Sapa nak sing kenal ambi wong siji iki. Iyane kesuwur ana ring dhagelan janger. Sing mong ndhagel naming uga bisa dadi host utawa pembawa acara ana ring kegiyatan-kegiyatan resmi Festival-festival  Banyuwangi. Bareng ambi Slamet Penyet lan Ba&rs...


Ridzkiya Karimatus Sholeha: Pegiyat Sastra Using

Jumat, 20 Agustus 2021 09:27 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Wis biyasah kene rungu wong ngomong “milu nguri-uri basa Using.” Minangka basa hang urip, basa Using ana basa lesan lan kudu ana basa tulise makene hing gedigu bain, mandheg merujuk lan diontal kala. Nah, hang milu nguri-uri basa Using tu...


Dr. Taufiq, Magih Kepingin Nggelar Festival Angklung

Jumat, 16 Juli 2021 13:30 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Paran digawe dokter Taufik Hidayat, MKes- SpAnd (K) sak uwise pangsiun minangka Aparatur Sipil Negara (ASN) lan wurung nyalonaken dadi bupati? "Isun magih ngimpi bisa nampilaken festival angklung caruk," jare dokter Taufiq Hidayat ring kli...