Wanter Ethnic Collaboration (WEC)

Kamis, 21 Juli 2022 08:43 WIB (Tokoh)
- Nur Holipah

Sapa hang sing tau rungu aran WEC? Grup musik hang isine lalare enom iki, wis kerep manggung lan ngisi acara ring endi bain. Kadhung tepak rika marung ring Dakon Resto, WEC duwe jatah nyanyi ana ring dina Minggu jam 13.00 sampek 16.00. WEC gelis kesu...


Fatimah: Ngangkat Olahan Banyuwangi ring Resto Internasional

Jumat, 15 Juli 2022 08:42 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Akeh carane wong kanggo ngangkat derajat tanah kelairane. Hang dhemen kesenian kelawan nggelar keseniane umpamane dulur-dulur Ikawangi hang semebar sak nusantara malah sampek negara manca, padha nggawe sanggar seni.    Dene hang bisane mun...


Kang Revan, Guru, Penyiar, Juwara Nganggit Cerita Cendhek 2022

Rabu, 29 Juni 2022 08:26 WIB (Tokoh)
- Nur Holipah

Ring iwuhe Sengker Kuwung Belambangan tepak Lomba Nganggit Cerita Cendhek Basa Using taun 2022 iki, salah siji pemenange ring kategori Umum yaiku Moch. Afan Zulkarnain. Cerita cendheke hang judhule ‘Mamang’ kepilih dadi Terbaik I. Kang Af...


Didik Bangun Marsekal Pertama Teka Banyuwangi

Jumat, 10 Juni 2022 04:31 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Banyuwangi ambi Angkatan Udara setemene duwe hubungan husus. Mergane Kepala Staf Angkatan Udara hang kawitan teka 1946-1962 yaiku Marsekal TNI (Purb.) Soerjadi Soerjadarma iku kelairan Banyuwangi tanggal 6 Desember 1912. Iyane sakat tanggal 1 Septemb...


Selamat Jalan Kang Akwan

Sabtu, 04 Juni 2022 07:33 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Tulisane Elvin Hendratha: Hari ini tanggal 3 Juni 2022, telah berpulang seniman senior Banyuwangi, Kang Akwan. Seorang tokoh kesenian yang memberi warna kendhang bagi musik Banyuwangi. Berikut salah satu catatan jejak, dimana Kang Akwan adalah mus...


Rekor Walikota Jakarta Magih Dicekel Wong Banyuwangi

Jumat, 27 Mei 2022 08:23 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Ana rekor hang digawe wong Banyuwangi ring ibukota Jakarta hang kayane mohal dibaleni sapa bain, yaiku kanca sebangku sekolah SMA hang aju bareng dadi walikota ring Jakarta.    Rekor iku hang nyekel hing ana liya ruwahe pak Abdul Kahfi han...


Susi Susanti Kedhapuk Maning Dadi Seblang Olehsari 2022

Sabtu, 14 Mei 2022 10:25 WIB (Tokoh)
- Moh. Syaiful

Wis rong taun iki Seblang Olehsari sing dianakaken gedhen-gedhenan merga ana pageblug ring taun 2020 lan  2021. Taun 2022 Seblange balik maning nyang Susi Susanti, taun iki iyane maning hang kepilih dadi Seblang ring Olehsari, liwat pe...


Rudi Maspuali: Sing Nyageraken Upahe Sukwan

Jumat, 04 Maret 2022 08:29 WIB (Tokoh)
- HENI KURNIAWATI

Paribasan nulih gunung, kaya parek lan endah sawangane. Naming serta diparani, temakaken adoh lan mung alas gedhe belaka. Gedigu ujare Rudi Maspuali, guru honorer ring SD Negeri Kenjo, Desa Kenjo Kecamatan Glagah, Banyuwangi nyauti anggepane masyarak...