Sepuluh Taun Sakwise Dadi Modhel Samak Buku Markas Ketelon

Kamis, 08 Februari 2024 07:56 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Tepak Paguyuban Sengker Kuwung Belambangan (SKB) nyiyapaken samak dienggo buku Markas Ketelon taun 2014, tukang desaine, Kang Taufiq Shaleh, golet poto modhele ring sekolah SD Lateng.    Kepilih lare telu hang pawakane emeh padha ambi ka...


Skripsi Hang Nggesahaken bab Nguri-uri Basa Using

Senin, 30 Oktober 2023 08:40 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Masiya wis ana aturan arupa Peraturan Daerah (Perda) No. 14 taun 2017 tentang Pelestarian Budaya dan Adat Istiadat di Kabupayen Banyuwangi, naming kanggo ngembangaken basa Using magih durung cukup. "Nyatane kebijakan Pemerintah Kabupaten Banyuw...


Kik Zakian, Wong Sakti Teka Andong, Tamansuruh

Kamis, 05 Oktober 2023 06:28 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Kadhung rika tepak menganan nong sak ubengane Jopuro, ngetan sampek ketemu dusun Andong desa Tamansuruh, Glagah, takona, nong endi panggone sasak watu? Mesthi diduduhaken ring desa Andong, munggah sithik ngeliwati banyu Saba hang miline sampek r...


Lare Banyuwangi Milu Juwara Tembung Internasional

Rabu, 23 Agustus 2023 06:23 WIB (Tokoh)
- HENI KURNIAWATI

Fairus Al Alifi Kurniawan, murid kelas pitu SMPU Habibulloh Banyuwangi ambi sak kancaan mboyong piyala juwara 1 tembung ring Malaysia. Iyane dadi salah siji anggota tim U12 makili Indonesia. Menyang teka Banyuwangi dina Kemis (17/8), mulihe...


Kang Inok: Ahli Basanan Aseli Jopuro

Sabtu, 08 April 2023 08:40 WIB (Tokoh)
- Antariksawan Jusuf

Kadhung rika tau ndeleng nong hape ana wong Banyuwangi ngucapaken basanan (pantun basa Using) kaya wong sukur mangap bain, aja-aja hang rika deleng iku Kang Sarino utawa Kang Inok celukane. Apan kecaruk lan rika takoni, asale, wonge mesthi semaur: ...


Kang Cisman: Pengarep Panjak Angklung Sekar Tanjung Semalang

Rabu, 15 Maret 2023 08:14 WIB (Tokoh)
- Moch Anil Syidqi

Sak peninggale ruwahe Rasuli lan Pandik hang golet penguripan nyang njaba Banyuwangi, pengarep panjak ring grup Angklung Caruk Sekar Tanjung Desa Semalang (aran liya Alasmalang) mung kari Kang Cisman. Liyane Kang Cisman, anggota panjake wis kari...


Kang Amari, Masiya Tuwek Tekade Magih Enom

Rabu, 08 Maret 2023 07:08 WIB (Tokoh)
- ALIF MAULANA

     Ring acara Pagelaran Paglak Kecaruk 2023 kapanane hang dianakaken Sanggar Mlati Rinonce ambi Kementrian Pendidikan dan Kebudayaan liwat program Dana Abadi Indonesiana ana salah sijine peraga hang bida ambi liyane ring salah sijine...


Penggagas Kesenian lan Maestro Kendhang Banyuwangi

Kamis, 02 Maret 2023 09:37 WIB (Tokoh)
- ALIF MAULANA

Nawi kanca-kanca seniman hang ana ring Banyuwangi utamane hing asing ambi tari dhaerah hang aran Gandrung Marsan. Tarian iki wis dadi juwara nasional kerana dikemas apik ambi uwong -uwong hang kreatip uga sing kentekan akal kanggo merjuwangaken seni ...