Adang lan Istilah-istilahe (Bagiyan 2, pungkas)

Sabtu, 17 Februari 2024 08:21 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Wis anjrah kanggone wong Indonesia panganan pokoke yaiku sega. Semono uga wong Using Banyuwangi, saben dinane panganan utamane yaiku sega. Ana istilah husus kanggo mangan sega yaiku madhang, kadhung mangan bisa paran bain. Iki terusane tulisan Adang ...


Adang lan Istilah-Istilahe (Bagiyan 1 teka 2)

Jumat, 16 Februari 2024 06:53 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Wis anjrah kanggone wong Indonesia panganan pokoke yaiku sega. Semono uga wong Using Banyuwangi, saben dinane panganan utamane yaiku sega. Ana istilah husus kanggo mangan sega yaiku madhang, kadhung mangan bisa paran bain.    Sega iki asal...


Seri Basa Using Lawas: R. Binata (09-13)

Senin, 12 Februari 2024 07:24 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Cathetane R. Binata (W71-09-13) Ater-ater: Sakliyane R. Soedira, ana R. Binata hang nyathet ucap-ucap basa Using pirangane jilid taun 1929-1932. Aju, makene bisa diwaca wong akeh, belambangan.com  ngetokaken isine sithik-sithik. Eja...


Seri Basa Using Lawas: R. Binata (09-12)

Senin, 05 Februari 2024 08:17 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Cathetane R. Binata (W71-09-12) Ater-ater: Sakliyane R. Soedira, ana R. Binata hang nyathet ucap-ucap basa Using pirangane jilid taun 1929-1932. Aju, makene bisa diwaca wong akeh, belambangan.com  ngetokaken isine sithik-sithik. Eja...


Seri Basa Using Lawas: R. Binata (09-11)

Rabu, 31 Januari 2024 07:32 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Cathetane R. Binata (W71-09-11) Ater-ater: Sakliyane R. Soedira, ana R. Binata hang nyathet ucap-ucap basa Using pirangane jilid taun 1929-1932. Aju, makene bisa diwaca wong akeh, belambangan.com  ngetokaken isine sithik-sithik. Eja...


Seri Basa Using Lawas: R. Binata (09-10)

Senin, 29 Januari 2024 07:53 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Cathetane R. Binata (W71-09-10) Ater-ater: Sakliyane R. Soedira, ana R. Binata hang nyathet ucap-ucap basa Using pirangane jilid taun 1929-1932. Aju, makene bisa diwaca wong akeh, belambangan.com  ngetokaken isine sithik-sithik. Eja...


(Cerita Cendhek) Sate Welek

Minggu, 28 Januari 2024 06:06 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Isuk kerasa adhem, lebih adhem timbang biyasahe. Malah kerasa njelu kanggone Ahim. Iyane saya melungker. Emake wis ping pindho nyeluk ngengetaken. "Lik, gancanga tangi, selak bedhug. Kasep engko subuhane," jare emake ambi tandang ring pawo...


Seri Basa Using Lawas: R. Binata (09-9)

Sabtu, 27 Januari 2024 08:08 WIB (Kolom Bahasa Using)
- Antariksawan Jusuf

Cathetane R. Binata (W71-09-9) Ater-ater: Sakliyane R. Soedira, ana R. Binata hang nyathet ucap-ucap basa Using pirangane jilid taun 1929-1932. Aju, makene bisa diwaca wong akeh, belambangan.com  ngetokaken isine sithik-sithik. Ejaa...