Banyuwangi, Lebaran Pitung Dina Pitung Bengi (Bagiyan 2, pungkas)

Sabtu, 20 April 2024 11:30 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Uwong desa sugih, kapan menyang kutha nunggang jaran lan nggawa cikar. Ana uga hang duwe dhongkar lan bendhi.     Dalan hang aspalan, mung sak keluthek yengahe kutha. Aran dalane miturut desa hang diliwati.    Dalan ngarepe...


Banyuwangi, Lebaran Pitung Dina Pitung Bengi (Bagian 1 teka 2)

Jumat, 19 April 2024 08:44 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

(Cerita jaman bengen-red) Hang aran lebaran ning Banyuwangi, sing cukup sedina rong dona kaya umume lebaran nang endi-endi. Lebaran dhog ambi lebaran kupat.    Beda ambi ring Banyuwangi, lebaran dhog sampek lebaran kupatan, sing ana marine...


Diaspora, Ikawangi lan Macet Lebaran

Sabtu, 13 April 2024 07:02 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Banyuwangi saya kerasa kemajuan pembangunane. Kanggone wong hang bengene tau manggon ring kutha cilik iki, kadhung tepak mulih ngetan mesthi bain bisa ndeleng lan ngerasakaken. Tepak kirim-kirim poto kanggo kanca-kanca utawa tangga ring njaba Banyuwa...


Iwak Banyu Banyuwangi (Bagiyan 3, pungkas)

Jumat, 08 Maret 2024 06:46 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Ring donya iki akeh jenis iwak hang urip ring banyu tawa hang anjrah diarani Iwak Banyu. Iwak banyu iki mau masiya padha, naming ana hang bida uliye kadhung ngarani.    Carane nggolet, sakliyane mancing, mbegog, masang beronjong, lan njala...


Iwak Banyu Banyuwangi (Bagiyan 2 teka 3)

Kamis, 07 Maret 2024 07:57 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Ring donya iki akeh jenis iwak hang urip ring banyu tawa hang anjrah diarani Iwak Banyu. Iwak banyu iki mau masiya padha, naming ana hang bida uliye kadhung ngarani. Nggolet iwak banyu ya akeh carane. Sakliyane mancing, ana: 2. Mbegog/megok &nbs...


Iwak Banyu Banyuwangi (Bagiyan 1 teka 3)

Rabu, 06 Maret 2024 07:21 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Ring donya iki akeh jenis iwak hang urip ring banyu tawa hang anjrah diarani Iwak Banyu. Iwak banyu iki mau masiya padha, naming ana hang bida uliye kadhung ngarani.    Ring Banyuwangi hususe urip pirang-pirangane iwak banyu hang gampang d...


Kelendi Nggawe Sair Gendhing Banyuwangi Hang Enak?

Senin, 04 Maret 2024 08:45 WIB (Esai)
- Antariksawan Jusuf

Kelendi Nggawe Sair Gendhing Banyuwangi Hang Enak? Anggitane: Elvin Hendratha Cathetan gesah ambi (Ruwahe) Pak Adang CY, penganggit gendhing Using.  Raina hang panas tanggal 14 Mei 2017 setaun kepungkur, Pak Andang CY katon buru ta...


Uthis, Kelendi Ceritane Saiki?

Sabtu, 24 Februari 2024 08:49 WIB (Esai)
- Iskak Basuki

Uthis. Cerita uthis nawi ana hang maca. Nawi hang maca tepak lare 'jaman now', lare nom-noman saiki, bisa bain ana hang sing paham uthis iku paran? Aja-aja takone malah uthis iku lare endi? Dirasak-rasakaken mula memper arane menungsa. U...