Maca Cerita Cendhek Using Nganggo AI

Jumat, 01 Maret 2024 11:06 WIB (Dari Redaksi)
- Antariksawan Jusuf

Sengker Kuwung Belambangan (SKB) ngetokaken Macaan cerita cendhek basa Using. Dietokaken ring pirangane medhiya kayata facebook akune (Sengker Kuwung Belambangan), youtube (TV Bain) lan instagram (eskabe_skb).    Cerita cendhek kanggone SK...


SKB Ngangkati Lomba Nganggit Cerita Cendhek 2023

Kamis, 26 Januari 2023 06:46 WIB (Dari Redaksi)
- Antariksawan Jusuf

Paguyuban Sengker Kuwung Belambangan (SKB) ngangkati maning Lomba Nganggit Cerita Cendhek Basa Using, kebeneran taun iki melebu hang kaping sewelas. Lomba iki wis dianakaken saben taun lan hing tau sela masiya sore ana pageblug suwi, mung wektune bai...


Rong Buku Gandrung Kanggo Banyuwangi

Sabtu, 12 November 2022 07:15 WIB (Dari Redaksi)
- Antariksawan Jusuf

Isuk dina Sabtu iki, dipeleciraken rong buku basa Using hang judhule Isun Gandrung karyane Eko Budi Setianto lan Omprok lan Sampur tulisane Antariksawan Jusuf utawa Kang Aang ring Pelinggihan Prabu Tawangalun Disbudpar Banyuwangi.    Karo-...


Peserta Lomba Nganggit Cerita Cendhek Basa Using 2022

Sabtu, 18 Juni 2022 09:07 WIB (Dari Redaksi)
- Antariksawan Jusuf

Taun 2022 iki Lomba Nganggit Cerita Cendhek Basa Using wis digelar kaping 10. Masiya kadhung ndeleng hang milu magih nggawe perihatin. Kelendi nak hing ngelus dhadha, sampek tanggal 30 Mei sore iku, Lombane magih durung ana lalare sekolah hang ngirim...


Cathetan Lomba Nganggit Nganggo Basa Using 2013-2022

Selasa, 14 Juni 2022 08:50 WIB (Dari Redaksi)
- Antariksawan Jusuf

Nong endi panggonane sastra Using? Sastra iku paran? Sastra Using hang endi? Cathetan Lomba iki kayane hing sampek kaya mbandhingaken kidung Sudamala lan Sri Tanjung iku kelebu "sastra endah" tah sing utawa bandhingane ambi kidung liyane h...


Kembang Ronce 2021, Kumpulan Cerita Cendhek Kaping Sanga

Sabtu, 11 Juni 2022 04:59 WIB (Dari Redaksi)
- Antariksawan Jusuf

Kumpulan cerita cendhek hang nganggo basa Using, Kembang Ronce, iku wis kaya tradhisi, ajeg metu saben taun sakat taun 2013 sampek 2021.    Kembang Ronce 2021 iki dikelumpukaken teka asile Lomba Nganggit Cerita Cendhek Basa Using 2021. Wis...


Pelatihan Kontributor Kamus, Kanggo Sapa?

Rabu, 29 September 2021 07:23 WIB (Dari Redaksi)
- Antariksawan Jusuf

Tepak ring bungase ulan Agustus sore dianakaken Pelatihan Maca-an Pacul Gowang kanggo nguri-uri (revitalisasi) sastra lisan hang emeh ilang, isun ngateraken dhayoh teka Badan Bahasa. Ana hang teka Jakarta yaiku pak Nur Achid Prasetyawan lan Radityo, ...


Mayo Milu Ndeleng Asile Lomba Ndongeng Basa Using

Senin, 07 September 2020 07:37 WIB (Dari Redaksi)
- Antariksawan Jusuf

Lomba Ndongeng hang dianakaken Sengker Kuwung Belambangan (SKB) wis diangkati lan pideone wis bisa dideleng ring tv SKB. Mayo, milu ndeleng, subscribe lan ngewani like, milu namtoaken hang endi hang pantes ulih piyala Hasnan Singodimayan. Setemene ...