Pelatihan Kontributor Kamus, Kanggo Sapa?

Rabu, 29 September 2021 07:23 WIB (Dari Redaksi)
- Antariksawan Jusuf

Tepak ring bungase ulan Agustus sore dianakaken Pelatihan Maca-an Pacul Gowang kanggo nguri-uri (revitalisasi) sastra lisan hang emeh ilang, isun ngateraken dhayoh teka Badan Bahasa. Ana hang teka Jakarta yaiku pak Nur Achid Prasetyawan lan Radityo, ...


Mayo Milu Ndeleng Asile Lomba Ndongeng Basa Using

Senin, 07 September 2020 07:37 WIB (Dari Redaksi)
- Antariksawan Jusuf

Lomba Ndongeng hang dianakaken Sengker Kuwung Belambangan (SKB) wis diangkati lan pideone wis bisa dideleng ring tv SKB. Mayo, milu ndeleng, subscribe lan ngewani like, milu namtoaken hang endi hang pantes ulih piyala Hasnan Singodimayan. Setemene ...


Pengumuman Lomba Cerita Cendhek Basa Using Ditunda

Minggu, 31 Mei 2020 09:55 WIB (Dari Redaksi)
- Antariksawan Jusuf

Panitiya Lomba Nganggit Cerita Cendhek Basa Using 2020, Sengker Kuwung Belambangan (SKB) ngunduraken pengumuman pemenang Lomba sampek pagebluge rada suda. Sedurunge, pengumuman pemenange arep dianakaken tanggal 1 Juni. Merga pageblug iki diunduraken...


SKB Marani Komunitas Diundur, Merga Pageblug Corona

Senin, 23 Maret 2020 10:32 WIB (Dari Redaksi)
- Hasan Sentot

Acara literasi  "SKB Marani Komunitas"  diundur,  merga antere pageblug kang aran Virus Corona ring negarane dhewek. Paran maning angger-angger dhaerah lan panggonan hang dienggo acara, ngetokaken pengumuman kadhung ulan Mare...


Selamat Membaca belambangan.com

Sabtu, 21 September 2019 11:46 WIB (Dari Redaksi)
- Antariksawan Jusuf

Saya membuka lembaran-lembaran buku Kalangwan. Tidak seperti sub-judulnya yang “sastra jawa kuno selayang pandang” isi buku tersebut tidak selayang pandang karena bahasannya yang cukup mendalam dan komprehensif. Buku yang ditulis oleh ahl...