Jangan Banyuwangi hang Mudhun Teka Suwarga

Kamis, 11 Juli 2024 09:30 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Ana pirangane panganan hang enak seru kanggone wong Banyuwangi, sampek tepak melebu cangkem bisa ngucap "Suwarga iki." Hing maido kadhung ana hang ngarani iku panganan suwarga, kayata pelasan uling, ketan duren lan sangar tawon endhas. &nb...


Bubare Majapahit, Ngadege Belambangan (Bagian 2, pungkas)

Rabu, 10 Juli 2024 07:48 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Bubare Majapahit, Ngadege Balambangan (Bagiyan 2, pungkas) Ring njerone pemberontakan taun 1400 S/1478 M hang dilakoni Bhre Mataram (Dyah Wijayakarana), Bhre Pamwatan (Dyah Wijayakusuma), lan  Bhre Kertabhumi(Dyah Ranawijaya) ndadekaken ...


Bubare Majapahit lan Ngadege Belambangan (Bagiyan 1 teka 2)

Selasa, 09 Juli 2024 08:37 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Bubare Majapahit lan Ngadege Belambangan Ditulis ring Hidayat Aji Ramawidi Akeh tulisan hang wis mbahas anane ahir riwayat Kerajaan Balambangan, naming durung ana hang weruh kapan pasthine kerajaan ring pucuk wetan tana...


Persepenan ring Budaya Belambangan

Rabu, 03 Juli 2024 10:12 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Persepenan ring Budaya Belambangan Ditulis ring Muh. Nur Rofik     Persepenan yaiku budaya hang ana sakat jaman bengen, kelebu tradhisi kuna, kadhung diartikaken Basa Arab artine khalwat, nyepi kanggone kabeh mahluk lan ngelakoni...


Plagiat ring Gendhing Banyuwangi (Bagiyan 2, pungkas)

Selasa, 02 Juli 2024 06:36 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Plagiat ring Gendhing Banyuwangi (Bagiyan 2, pungkas) Mangka lagu bengen iku akeh hang penganggite kasebut anonim, artine sing diweruhi sapa hang nganggit. Tembang iku mau diihlasaken dadi duwene masarakat. Sapa bain arep nggawa sing perlu mbayar ...


Plagiat ring Gendhing Banyuwangi (Bagiyan 1 teka 2)

Senin, 01 Juli 2024 08:41 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Plagiat ring Gendhing Banyuwangi (Bagiyan 1 teka 2) Ditulis ring Mas Robin   Ring grup Facebook kapanane ana hang ngunggah pideo hang nduduhaken wong lanang loro hang nembang lagu basa Medura, terus disandhingaken ambi pideo lagu Banyuw...


Uthek-Uthek Utek

Sabtu, 22 Juni 2024 08:31 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

UTHEK-UTHEK UTEK Ditulis ring Iskak Basuki Milu girang rungu berita ring medsos ana lare penter sampek tingkat nasional perestasine, paran maning asale teka SMAnisun, SMANSA Banyuwangi hang saiki dadi SMAN 1 Glagah. Arane Naufal Hafidz Say...


Wong Alus ring Keseniyan Banyuwangi (Bagiyan 2 pungkas)

Kamis, 20 Juni 2024 07:48 WIB (Opini)
- Antariksawan Jusuf

Wong Alus ring Keseniyan Banyuwangi (Bagiyan 2, pungkas) Ngomongaken keseniyan tradhisional Banyuwangi mesthi bain sing bisa diselehaken ambi hang aran Perewangan (magic). Perewangan iki hang dikarepaken yaiku wujud kekuwatan sakliyane kekuwata...